video/ dojava o svađi

Munjevita akcija sarajevske policije: Na raskrsnici u centru grada spremao se oružani okršaj...

Hronika20.03.23, 19:29h

Munjevita akcija sarajevske policije: Na raskrsnici u centru grada spremao se oružani okršaj...
Oba muškarca uhapšena su zbog sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

 

 

U ponedjeljak oko 11.00 sati Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je informaciju da je na raskrsnici ulica Skenderija i Skenderija čikma došlo do svađe više osoba koje su vjerovatno naoružane.

 


Ubrzo su na mjesto događaja došle Intervetne patrole PS Centar gdje su zatekle dva muškarca u dva automobila. Vizuelnim pregledom, u jednom od automobila policija je uočila jedan otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet – oblijepljen ljepljivom trakom.


Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je izvršen pretres oba automobila Golf A7 i Mini Cooper. U Golfu je pronađeno vatreno oružje – automatska puška s pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese s drogom speed, bruto mase 3.140 grama.


Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste osobe lišene slobode.


Oba muškarca uhapšena su zbog sumnje da su počinili krivična djela: Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

Prilog emisije "Slučajevi X" Hayat televizije pogledajte u nastavku:

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!