slučaj tajnog novca

Amerika spremna za istorijsku optužnicu protiv Donalda Trumpa, on pozvao na masovne demonstracije

Front20.03.23, 19:02h

Amerika spremna za istorijsku optužnicu protiv Donalda Trumpa, on pozvao na masovne demonstracije
Sada 76-godišnji bivši republikanski predsjednik rekao je tokom vikenda da očekuje da će biti "uhapšen" u utorak i pozvao pristalice da "protestiraju i vrate njihovu naciju"

 

 

Amerika se pripremila u ponedjeljak uoči moguće istorijske optužnice protiv Donalda Trumpa zbog slučaja tajnog novca, pri čemu je bivši predsjednik pozvao na masovne demonstracije ako bude optužen.


Trumpove pristalice trebalo je da protestuju u New Yorku kasnije u ponedeljak dok okružni tužilac Manhattna Alvin Bragg optužuje bivšeg predsjednika zbog plaćanja porno glumici Stormi Daniels 2016.


Trump bi postao prvi bivši ili sadašnji predsjednik koji će ikada biti optužen za zločin ako bude podignuta optužnica - potez koji bi potresao utrku za Bijelu kuću 2024. godine, u kojoj se Trump kandidirao za povratak na funkciju.


Bragg, izabrani demokrata, nije potvrdio nikakve planove za podizanje optužnice, ali je naznačio da se tužioci približavaju odluci stavljajući ključne svjedoke pred veliku porotu posljednjih sedmica i nudeći Trumpu priliku da svjedoči.


Sada 76-godišnji bivši republikanski predsjednik rekao je tokom vikenda da očekuje da će biti "uhapšen" u utorak i pozvao pristalice da "protestiraju i vrate njihovu naciju", javlja France24.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!