ko će nas predstavljati?

Predsjedništvo BiH izabralo ambasadore. Ovo su njihova imena

Front20.03.23, 15:34h

Predsjedništvo BiH izabralo ambasadore. Ovo su njihova imena
Novi ambasador u Rumuniji bit će Milorad Živković, dok će ambasador u Mađarskoj biti Biljana Gutić Bjelica

 

 

 

Predsjedništvo BiH izabralo je ambasadore. Tako su svoje prijedloge dali Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić.

 

Evo imena:

 

Novi ambasador u Rumuniji bit će Milorad Živković, dok će ambasador u Mađarskoj biti Biljana Gutić Bjelica.

 

Aleksandar Vranješ će biti ambasador BiH u Srbiji, dok će Siniša Bencun u Austriju.

 

Novi šef misije BiH u UN u Ženevi trebao bi da bude Bojan Vujić, dok će šef misije BiH pri Evropskoj uniji biti Obrad Kesić.

 

Siniša Berjan bit će novi ambasador BiH u Kini, dok će u kancelariju u Grčkoj ići Dragan Vuković.

 

Za ambasadora u Sjevernoj Makedoniji izabran je Dragan Јaćimović, ambasada u Švicarskog bit će rezervisana za Boru Bronzu.

 

Za ambasadora BiH u Poljskoj izabrana je Koviljka Špirić, a tu su još i Duško Kovačević, kao ambasador u Izraelu, Aleksandar Bogdanić u Kanadi, Aleksandra Mičić u Bugarskoj.


Bojan Đokić, bit će ambasador u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tatjana Telić kao konzul u Čikagu i Vera Sajić kao konzul u Štutgartu.

 

Denis Bećirović za ambasadore je izabrao: Damira Arnauta (Njemačka), Osmana Topčagića (Velika Britanija), Erola Avdovića (Belgija), Zlatka Lagumdžiju (Ujedinjene nacije), Harisa Bašića (Savjet Evrope), Amiru Arifović-Harms (Italija), Anesu Kundurović (Danska), Elma Kovačevića-Bajtal (Hrvatska).

 

Član Predsjedništva Željko Komšić za ambasadore je izabrao: Dragan Mihaljević (Turska), Sven Alkalaj (SAD), Vanja Filipović (šef misije pri NATO), Slavko Matanović (Јordan), Dario Novalić (Slovenija), Danka Savić (šef misije BiH u međunarodnim organizacijama smještenim u Austriji), Mato Zeko (Јapan).

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još