ne stidite se te 'titule', baš naprotiv

Ispovijest muža: ‘Kažu mi da sam papučar, ali ja sam svojoj ženi partner, a ne gost koji je došao jesti i spavati‘

Lifestyle19.03.23, 19:00h

Ispovijest muža: ‘Kažu mi da sam papučar, ali ja sam svojoj ženi partner, a ne gost koji je došao jesti i spavati‘
Ne pomažem supruzi u prostiranju i peglanju rublja, jer je to rublje i moje i moje djece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam dio kuće

 

 

 

Muškarce koji vole i poštuju svoje žene drugi muškarci obično okarakteriziraju kao papučare. Mnogi se srame te "titule", ali ne bi trebali! Jedan čovjek je dao svoju ispovijest i na tome mu treba čestitati, piše luftika.rs.

 

‘Došao mi je prijatelj na kavu, sjedili smo i čavrljali, pričali o životu... Idem na trenutak oprati tanjure koji su ostali u sudoperu, kažem mu, a on me pogledao kao da sam mu rekao da sam išao konstruirati svemirski brod. Rekao mi je, diveći mi se, ali pomalo zbunjeno: Blago tebi što pomažeš svojoj ženi, kad ja to radim, moja žena to ne cijeni. Jednog dana sam obrisao pod, ni hvala. 

 

Vratio sam se nakon obavljenog posla i objasnio da ne pomažem ženi. Mojoj ženi ne treba pomoć, njoj treba partner. Ja sam partner u kući i zbog tog partnerstva zadaci su podijeljeni, ali sigurno se ne radi o pomoći u kući.

 

Ne pomažem ženi pospremati kuću, jer i ja tamo živim pa moram i ja čistiti. Supruzi ne pomažem kuhati, jer i ja želim jesti, pa moram i ja kuhati. Ne pomažem ženi oprati suđe nakon jela, jer sam to suđe sam koristio.

 

Supruzi ne pomažem oko djece, jer su to moja djeca, a moja uloga je da budem otac i roditelj.

 

Ne pomažem supruzi u prostiranju i peglanju rublja, jer je to rublje i moje i moje djece. Ja nisam pomoć u kući, ja sam dio kuće.

 

A što se tiče zahvalnosti, pitao sam ga kada je zadnji put, nakon što je završila s pospremanjem kuće, pranjem rublja, promjenom posteljine na krevetu, kupanjem djece, kuhanjem, organiziranjem i tako dalje, rekao hvala? Ali hvala tipa: ‘Vau! Ženo moja! Fantastična si!‘

 

Čini li vam se apsurdnim? Čini li vam se čudno? A kada ste jednom u 100 godina čistili pod, očekivali ste minimalnu nagradu za izvrsnost, s puno slave. Zašto? Jesi li ikada razmišljao o tome, prijatelju?

 

Možda zato što je, po vama, sve to njezina obveza? Možda zato što ste navikli da se sve završi bez da morate mrdnuti prstom?

 

Stoga cijenite onako kako biste željeli da oni cijene vas, na isti način i istim intenzitetom.

 

Pruži ruku, ponašaj se kao pravi partner, a ne kao gost koji je došao samo jesti, spavati, okupati se...

 

Osjećajte se kao kod kuće u svom domu!‘

 

(Luftika, DEPO PORTAL/mr/Foto:Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!