čestitka iz rumunije

Pod palicom bh. maestra Emira Nuhanovića gala koncert u Krajovi: Sarajevskoj filharminiji za 100. rođendan

Kultura18.03.23, 12:51h

Pod palicom bh. maestra Emira Nuhanovića gala koncert u Krajovi: Sarajevskoj filharminiji za 100. rođendan
Filharmonia "Oltenia", njeni muzičari, solisti i dirigent su ovaj koncert posvetili Sarajevskoj filharmoniji, i to je bila čestitka za njen 100-ti rođendan koji slavi u ovoj godini

 

 

 


Juče je u Krajovi (Craiova, Rumunija) održan koncert Simfonijskog orkestra Fiharmonije "Oltenia" iz Krajove pred prepunom filharmonijskom dvoranom.


Na programu je bilo Listov (Frantz Liszt) koncert br.1 u Es-Duru i Dvoržakova (Antonio Dvorak) Simfonija br.8 u G-Duru, a kao solista je nastupio mladi pianist i zvijezda muzičke scene Rumunije Miha Teaka (Mihai Teaca) i sve to pod dirigentskom palicom bh. maestra Emira Nuhanovića.

 

nuhanovic-rumunija-2


Publika je uživala u romantičnim zvucima Listovog koncerta, a koji je posebno nadahnuti pianista darovao slušaocima. Dvoržakova simfonija zazvučala je u punom sjaju, protkanim elementima Češke narodne muzike i kroz sigurno i sugestivno vođenje dirigenta ušla u dušu i srca, kako muzičara koji su je izvodili, tako i mnogobrojne publike.


Filharmonia "Oltenia", njeni muzičari, solisti i dirigent su ovaj koncert posvetili Sarajevskoj filharmoniji, i to je bila čestitka za njen 100-ti rođendan koji slavi u ovoj godini.
 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!