Večeras na BHT1

BH Telecom obezbijedio tehničku podršku za emisiju Teleton - prikupljanje pomoći stradalima u Turskoj i Siriji

Mediji16.03.23, 17:25h

BH Telecom obezbijedio tehničku podršku za emisiju Teleton - prikupljanje pomoći stradalima u Turskoj i Siriji
BH Telecom se sa zadovoljstvom uključio i u realizaciju ove emisije, kroz tehničku podršku, kako bi dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj aktivnosti, sopšteno je iz ove kompanije

 


Zajednička kampanja BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba za prikupljanje novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji biće okončana večeras emisijom Teleton na programu BHT1, kada će se na pozive gledatelja od 20.00 do 23.00 sata javljati brojne poznate ličnosti iz javnog života BiH.


U ovom trosatnom programu će učestvovati gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života BiH, koji će se javljati na telefonske pozive građana.


Svi građani mogu aktivno učestvovati u emisiji i pomoći narod u Turskoj i Siriji pozivom na 17006. Samo jednim pozivom može se donirati 2 KM onima kojima je svaka pomoć u ovom trenutku itekako potrebna.


Kompanija BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, svjesna razmjera prirodne katastrofe i neophodnih sredstava za pomoć i oporavak ugroženih je u ove svrhe donirala 150.000 KM udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji. Prema riječima generalnog direktora BH Telecoma, Sedina Kahrimana, ova donacija je hitno upućena nastradalima u Turskoj i Siriji, a BH Telecom će poduzeti i dodatne aktivnosti za pomoć stanovnicima ugroženih područja.


Emisiju "Teleton" BHRT realizira u saradnji s udruženjem Pomozi.ba,koje je zaslužno za ogroman kontigent humanitarne pomoći, koji je iz Bosne i Hercegovine već nekoliko dana nakon zemljotresa stigao u pogođena područja Turske i Sirije.


BH Telecom se sa zadovoljstvom uključio i u realizaciju ove emisije, kroz tehničku podršku, kako bi dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj aktivnosti, sopšteno je iz ove kompanije.


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!