EMOTIVNO OBRAĆANJE

Supruga Aleksandra Vučića prvi put javno progovorila o bebi koju je izgubila: 'Imala sam dva carska reza...'

ŽENA iN11.03.23, 18:55h

Supruga Aleksandra Vučića prvi put javno progovorila o bebi koju je izgubila: 'Imala sam dva carska reza...'
Tamara Vučić je u junu 2017. rodila sina u braku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prvu bebu je izgubila 2014. i to tri dana prije termina porođaja

 


Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovala je Šestom evropskom kongresu o porođaju na kojem je prvi put javno govorila o svom porođaju i gubitku bebe.


- Imala sam dva carska reza, u kojima sam osjetila i ekstremnu tugu i ogromnu radost rođenja. I ta iskustva su postala neodvojivi dio mene i dio su mog svakodnevnog ponašanja i misli i mojih odnosa sa svim ljudima u mom životu - kazala je Vučić tokom svog obraćanja učesnicima kongresa.


Ona je istakla da to govori zato što “ko zna koliko sličnih žena svakog dana dođe u vaše porođajne sale sa ko zna koliko teškim pričama, emotivno iscrpljujućim, sa ogromnim očekivanjima i željama i strahovima“.


- Molim vas da to nikad ne zanemarite. Nikad to ne zaboravite. Vaša misija je da budete profesionalni i odgovorni i da budete empatični, humani i puni podrške i razumijevanja - rekla je u emotivnom govoru Tamara Vučić.


Tamara Vučić je u junu 2017. rodila sina u braku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prvu bebu je izgubila 2014. i to tri dana prije termina porođaja.


Osvrćući se na problem bijele kuge, ona je kazala da je njena misija da podrži progres i ohrabri kada god može.


- Jer svaki uspjeh koji doživimo nevažan je ako polako nestajemo gubeći svakog dana cijeli jedan grad - istakla je supruga predsjednika Srbije, prenosi Zadovoljna.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook