VIDEO/ 'Samo mi se spava'

Luke Black predstavnik je Srbije na Eurosongu: Poslušajte pjesmu ekscentričnog umjetnika iz Čačka

Showbizz05.03.23, 10:27h

Luke Black predstavnik je Srbije na Eurosongu: Poslušajte pjesmu ekscentričnog umjetnika iz Čačka
Ovaj mladi umjetnik već šest godina živi i radi u Londonu

 

 

Sinoć je održano veliko finalno veče "Pjesme za Euroviziju 23", a nakon sabiranja glasova stručnog žirija i publike proglašen je i pobjednik, Luke Black sa pjesmom "Samo mi se spava" predstavljat će Srbiju ove godine predstavljati na Euroviziji.


Luka Ivanović rođen u Čačku 1992., poznatiji pod svojim umjetničkim imenom Luke Black, srbijanski je kantautor. On je prvi solo izvođač iz Srbije sa ekskluzivnim ugovorom za Universal Music Group i do sada je objavio 4 EP izdanja.

 

Autorskom muzikom se bavi od 2005. godine. Sa 12 godina je počeo da piše tekstove, a sa 16 godina da komponuje muziku i piše aranžmane. U tom periodu je snimio šest albuma koje su imali prilike da čuju samo njegovi najbliži prijatelji. Dvije godine kasnije seli se u Beograd, zbog studija engleskog jezika i književnosti.

 

Osim autorskom muzikom, bavi se i audio produkcijom i režijom sopstvenih nastupa i muzičkih spotova. Tražeći svoj umjetnički izraz eksperimentiše i isprobava nove i neočekivane forme i stilove.

 

Inače, ovaj mladi umjetnik već šest godina živi i radi u Londonu gdje je i napravio pjesmu kojom će pokušati da pobijedi na velikom muzičkom takmičenju i Pjesmu za Euroviziju dovede u Srbiju.


Kako je došao na ideju da se prijavi za "Pjesmu za Euroviziju", Luka je otkrio u nedavnom intervjuu koji je dao za Telegraf.

 

- Mislim da se Pjesma za Euroviziju promijenila posljednjih godina u odnosu na to kako sam je ja doživljavao. Doživljavao sam festival tako da sam smatrao da na njemu mora da se prijavi neki tradicionalniji zvuk ili djevojke koje su oskudnije obučene. Taj neki fah koji nije meni blizak. Mislio sam da ne postoji koncept, a taj koncept mene najviše inspiriše u stvaranju muzike. Za sebe ne mogu da kažem da sam pjevač ili tekstopisac, više bih rekao da sam umjetnik. Zato sam mislio da tamo za mene mjesta nema ali otkako je Konstrakta pobijedila, to je neki moj milje muzičara sa kojima sam se osjećao dobrodošlim - objasino je, pa je dodao:

 

- Nekako mi je otvorila poglede i shvatio sam da sam možda i pogriješio kada je riječ o takmičenju i šta ono predstavlja. Samim tim sam došao na ideju da se prijavim krajem prošle godine kada je bio konkurs. To se slučajno desilo. Ja dosta vremena provodim na Twitteru i neko sam ko voli da se šali, tako da sam se ja na Twitteru našalio nakon Konstraktine pobjede da ja imam spremnu pjesmu za Euroviziju i ljudi su jako pozitivno reagovali. Poslije nisam želio da ih iznevjerim.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!