zvijezda 'Baywatcha' i ikona devedesetih

Pamela Anderson u Netflixovom dokumentarcu otvorila dušu: Nije željela nikome reći za silovanje, imala je 12 godina...

ŽENA iN25.02.23, 18:38h

Pamela Anderson u Netflixovom dokumentarcu otvorila dušu: Nije željela nikome reći za silovanje, imala je 12 godina...
Pamelin život bio je buran. Bila je žrtva silovanja i zlostavljanja, odrasla je u disfunkcionalnoj porodici, imala je pet muževa, a ni mediji joj nisu bili naklonjeni, pogotovo nakon što je procurio eksplicitni snimak nje i bivšeg supruga Tommyja Leeja

 

 

Pamela Anderson, seks simbol i najpoznatija glumica 90-ih godina nedavno je predstavila dokumentarac „Pamela: A Love Story“ o svom privatnom životu i karijeri, nastao pod rediteljskom palicom Ryana Whitea, a rađen za Netflix.


Nakon što se zaklela da nikada neće pogledati seriju „Pam & Tommy“, koja je snimljena bez njenog odobrenja, Pamela je pristala za najpoznatiji streaming gigant ispričati svoju priču. Prikazani su  ekskluzivni intervjui i nikada viđeni snimci, kao i lične priče iz života nekad najpopularnijeg imena iz showbiz industrije. Film je napokon razjasnio neke situacije i donio odgovore na interesantna pitanja koja je javnost jedva čekala čuti.


– Moj život. Hiljadu nesavršenosti. Milion zabluda. Nisam žrtva nego ona koja je preživjela i sada može ispričati stvarnu priču – poručila je Anderson, prenosi magazin Azra.


Pamelin život bio je buran. Bila je žrtva silovanja i zlostavljanja, odrasla je u disfunkcionalnoj porodici, imala je pet muževa, a ni mediji joj nisu bili naklonjeni, pogotovo nakon što je procurio eksplicitni snimak nje i bivšeg supruga Tommyja Leeja.


Htjela je ostvariti ozbiljnu glumačku karijeru, no, kako je rekla u filmu, to joj je otežao intimni snimak zbog kojeg su je svi gledali kao seks-simbol i takve joj uloge dodjeljivali.

 

pamela


Pamela nije imala lagano djetinjstvo. Roditelji su joj se vjenčali kada je njena majka bila trudna s njom. Bili su mladi.


– Još su divljali. A tata je mnogo pio. Često su se svađali. Bilo je mnogo vrijeđanja i fizičkog zlostavljanja. Mama je usisavala tokom utakmice hokeja. Tata je uzeo usisavač i bacio ga preko njene glave. Nema usisavanja tokom hokeja – prisjetila se Pamela.


Njena majka ostavljala je njenog oca više puta, no na kraju bi mu se vratila. Težak im je bio život bez oca.

 

– Ostavljali smo tatu nekoliko puta. Živjeli smo u stanu, od socijalne pomoći. Još se sjećam okusa mlijeka u prahu. No, shvatila sam da niko nema savršeno djetinjstvo. Kao maloj dogodile su mi se strahote… Majka i otac su sada sretni zajedno – kaže Pamela.


Prisjetila se i stravičnog odnosa s dadiljom koja ju je čuvala.


– Roditelji su je voljeli, jer nam je donosila darove, ali zlostavljala me. Zlostavljala me tri-četiri godine. Nisam smjela reći roditeljima. Pokušala sam zaštititi brata od nje – rekla je Pamela, otkrivši da je dadilju htjela ubiti.


– Pokušala sam je ubiti, ubosti u srce hemijskom. Rekla sam joj da umre. Umrla je sljedeći dan u saobraćajnoj nesreći. Mislila sam da sam je ubila, a morala sam šutjeti. Bila sam sigurna da jesam. Željela sam da umre i umrla je – dodala je.

 

pamela-anderson-kao-djevojcica


Kad je bila vrlo mlada, Pamela je bila žrtva silovanja. U dokumentarcu je ispričala detalje o tome.


– S 12 ili 13 godina bila sam s prijateljicom. Sviđao joj se dečko mnogo stariji od nas. Otišle smo u prijateljev stan. Ona je otišla gore s tipom koji joj se sviđao. Počela sam igrati backgammon s prijateljem dok sam je čekala. Igrali smo neko vrijeme dok mi nije rekao da se čini kao da mi treba masaža. On je imao 25 godina, a ja 12. Silovao me. Mislila sam da sam ja kriva – rekla je.


Kaže da nije željela nikome reći za silovanje.


Kada je bila u braku s Tommyjem Leejem, svoje privatne trenutke dokumentirali su videokamerom. Snimali su svoje šale i kako su provodili dane, da bi im ostale uspomene. Između ostalog, snimali su se i tokom seksa. Jednog dana primijetili su da je nestao sef, a s njim i njihov intimni snimak. Detaljno je ispričala kako se osjećala kada je saznala da je ukraden, a kako kada je procurila u javnost.


– Nismo znali kad je ukraden, jer smo dugo imali radove u kući. Mogao je biti ukraden unutar šest mjeseci. Nismo znali da je nestao. Nismo znali da bi nam nešto iz njega moglo naškoditi. Ali, jednog dana dobili smo nešto u pošti. Omotano smeđim papirom. Tommy je otvorio. Bila je to VHS kaseta. Tommy mi je rekao da odem gore i pogledao je. Nisam je gledala, nikad. Poslije je došao gore i rekao:


– Ovo će te uznemiriti. To je snimka našeg seksa. O, Bože. Shvatili smo da imaju kućne snimke i znali smo da smo nastradali. Bili smo tek vjenčani. Bili smo stalno goli i snimali jedno drugo na odmorima. Samo smo se glupirali. Pronašli su svu golotinju na različitim kasetama i spojili snimke – prepričava Pamela.


Nisu znali ko im je poslao kasetu. Nakon toga im je jedan čovjek htio dati pet miliona dolara za prava na snimak.


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook