FOTO/ OČARALA MODNI SVIJET

Upoznajte crvenokosu Bišćanku Asimu Sefić, svjetski mediji proglasili su je najljepšom na svijetu

ŽENA iN18.02.23, 13:11h

Upoznajte crvenokosu Bišćanku Asimu Sefić, svjetski mediji proglasili su je najljepšom na svijetu
Smatram se posebnom, jer svaka žena sebe smatra posebnom po nečemu – ističe Asima Sefić i otkriva koliko joj se život promijenio nakon ovog priznanja, gdje se vidi u budućnosti, šta smatra svojim najvećim uspjehom i od koga je naslijedila ljepotu

 

 


Bišćanka Asima Sefić (23) očarala je modni svijet svojom neobičnom ljepotom, crvenom kosom, plavim očima i pjegicama. Postala je poznato ime u svijetu modelinga, a planetarno popularni portal Brightside, koji broji 44 miliona pratitelja, uvrstio ju je na listu najljepših neobičnih djevojaka na svijetu. Sve to za nju je došlo neočekivano. U razgovoru za magazin Azra priznaje da se nikada nije nadala toj tituli.

 


– Osjećala sam se ponosno, ali nikada nisam smatrala sebe jednom od najljepših. Sve su žene najljepše. Ja sebe vidim kao mladu uspješnu djevojku s naših prostora, samostalnu, djevojku koja voli da radi i koja želi da se trudi da svaki dan bude bolji. Smatram se posebnom, jer svaka žena sebe smatra posebnom po nečemu – ističe Sefić i otkriva koliko joj se život promijenio nakon ovog priznanja, gdje se vidi u budućnosti, šta smatra svojim najvećim uspjehom i od koga je naslijedila ljepotu.

 

asima-sefic


Koliko se Vaš život promijenio nakon ovog priznanja?


– Dobila sam mnogo poslovnih ponuda, a, između ostalog, i mnogo kampanja sam odradila do sada.


Kako ste došli u svijet modelinga i koliko godina se već bavite tim poslom?


– U svijet modelinga kročila sam sa 14 godina. Sve se to izdešavalo putem društvenih mreža, primijetila me je fotografkinja Maja Topčagić. Izašle smo prvi put na photoshooting  prijateljski. Odradile smo nekoliko fotografija, jer je bila zima i vani je bilo prehladno da dugo slikamo. Nakon objave tih fotografija meni su se počele javljati modne agencije uz mnogo ponuda za saradnju. I eto ostala sam u modnim vodama i dan-danas, hvala Bogu, uspješno.


Jeste li se kao djevojčica u školi zbog svojih pjegica možda nekad susretali s nekim negativnim komentarima?


– U školi nikada nisam imala problema zbog svog izgleda, dapače, školarci pa i srednjoškolci su uvijek komentarisali pozitivno moj izgled.


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?


– Uprkos životnim iskušenjima koje donosi moderno doba, ostala sam skromna, dosljedna sebi i zahvalna. Uspjela sam sama izgraditi karijeru u poslovnom svijetu, kako u modelingu, tako i u svakodnevnom poslu kojim se bavim i ne zavisim više ni od koga. Mislim da je to sasvim dovoljan uspjeh za osobu mojih godina, posebno u društvu u kojem živimo. A kad je riječ o svijetu modelinga, moj najveći uspjeh i čime se posebno ponosim, jeste što sam krasila naslovnicu „Voguea“.

 

asima-sefic-2


S kojim brendovima ste sve sarađivali i koje kampanje ste radili?


– Jedna od najdražih saradnji koje volim istaći jesu s brendom „Garnier“. Osim toga, ostvarila sam saradnju sa brendom „Lidl“, brojne kolekcije odjeće i nakita i slično.


Od koga ste naslijedili ljepotu?


– Ljepotu sam naslijedila od nane s očeve strane. Kada gledam njene slike iz mladosti, mnogo ličim na nju.


S kakvim komentarima se susrećete na ulicama svog grada?


– Na ulicama sam čula samo pozitivne komentare o sebi, mom karakteru, pa i mom izgledu.


Kompletan intervju čitajte u magazinu Azra.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još