(Ne)očekivano

Lendo najavio: Vladu u kojoj neće biti SDA neću podržati!

Front16.02.23, 13:51h

Lendo najavio: Vladu u kojoj neće biti SDA neću podržati!
SDA, HDZ i SDP trebaju dogovoriti formiranje Vlade FBiH, kazao je

 

 

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH izabrano je rukovodstvo entiteta, koje će morati potvrditi i Dom naroda. U rukovodstvu će biti Lidija Bradara (HDZ), Igor Stojanović (SDP) i Refik Lendo (SDA).

 

Nakon sjednice se obratio Refik Lendo koji se zahvalio na izboru.

 

- Ovo je prvi korak, poslije Doma naroda slijedi upućivanje odluke CIK-u, oni potvrđuju - rekao je i dodao da će ovakvi procesi biti nastavljeni i kad je riječ o uspostavi Vlade FBiH - istakao je.


Jasno je poručio da Vladu u kojoj neće biti SDA neće podržati.

 

- SDA, HDZ i SDP trebaju dogovoriti formiranje Vlade FBiH - rekao je i dodao da ove političke partije trebaju sa koalicionim partnerima povesti računa da što prije formiraju vladu. Zastupnici su nam danas poručili da su SDA, SDP i HDZ odgovorni za formiranje Vlade FBiH, ne mogu dvije partije formirati Vladu - rekao je.


Na pitanje da li je moguće da premijer FBiH bude iz SDA odgovorio je potvrdno.

 

- Ne znamo ko će biti predsjednik FBiH, da se našalim, meni su rekli kad sam došao ovdje da ja mogu biti predsjednik, što ja ne bih mogao biti predsjednik FBiH - kazao je.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još