srce je pripadalo samo njoj

Ljubav koja je trajala više od 60 godina: Sviđala mu se glumica, ali Ćiro je cijeli život volio samo tajanstvenu Zdenku

Nedjeljni magazin08.02.23, 09:18h

Ljubav koja je trajala više od 60 godina: Sviđala mu se glumica, ali Ćiro je cijeli život volio samo tajanstvenu Zdenku
Ćiru su voljeli svi, i mali i veliki, a posebno je drag bio damama

 

 


U 88. godini preminuo je trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Ćiro nas je napustio nakon duge i teške bolesti, a autor je jednog od najvećih uspjeha hrvatskog sporta - svjetske bronce iz 1998. godine.

 

Ćiru su voljeli svi, i mali i veliki, a posebno je drag bio damama.

 

"Kad mi netko spomene žene, sav se naježim, a stalno mi viču: ‘Ćiro, pederu!‘ Ne razumijem ih i kunem se da su me žene naučile mnogo čemu u životu i usmjerile me prema razmišljanju da su muškarci u većini slučajeva manje dominantni nego što misle. Znaju one kako “mužjake” natjerati da im se vrti u glavi. Konkretno, ja stojim u stavu mirno čim sam u njihovu društvu", rekao nam je u jednom intervjuu.

 

Prisjetio se i tko je prvi prošetao njegovim ljubavnim stazama.

 

"Bila je to časna sestra Aurora! Pitate se kako? Lijepo, mene su moji poslali u sjemenište sa željom da postanem svećenik. Kad ono zaljubih se do ušiju u časnu, koja mi je pomogla da svoju majku uvjerim kako svećenički poziv nije za mene. Da netko ne bi pomislio na grešnu vezu, odmah moram kazati kako je to bila jednostrana, platonska ljubav, koja je, po mojemu mišljenju, nešto najupečatljivije, iskreno iz srca i duše. I još nešto, Aurora nikad nije doznala za moju ljubav prema njoj. Ali sam ja spoznao da sam muško. Mislim da nema potrebe elaborirati kako i zašto", rekao nam je tada simpatični Ćiro.

 

Ipak, njegovo srce sve ovo vrijeme pripadalo je samo jednoj - njegovoj supruzi Zdenki s kojom je bio u braku više od 60 godina te zajedno imaju troje djece, kćeri Katarinu i Barbaru te sina Miroslava.

 

"Simpatija mi je bila Milena Dravić. Nije to bila ljubav, već loženje, kako se već kaže. Ja volim samo svoju suprugu, s kojom sam u braku više od 60 godina", priznao je jednom prilikom u intervjuu za portal republika.rs.

 

Ćiro i Zdenka Đorđević upoznali su se u Rijeci kad je njemu bilo 27 godina, a ona je tada bila maturantica. Zajedno su prošli puno toga i lijepoga i ružnoga, a jedan od najtežih trenutaka svakako je bio onaj kad je Zdenka doživjela prometnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Liječnici su joj davali samo tri posto šanse da preživi.

 

Vjenčali su se 1961. godine, a jednom je prilikom legendarni trener priznao medijima da mu je supruga najveća podrška i oslonac tijekom cijeloga života. Od milja ju je zvao Nena.

 

Kada su se u jednom periodu života odselili u Švicarsku, njegova supruga pristala je raditi svakakve poslove kako bi preživjeli. Dok je on radio u ateljeu za dekoraciju, ona je prodavala salatu.

 

Fotografije pogledajte ovdje

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook