stiže još snijega

Sarajevo okovano ledom, ali i drugi gradovi u BiH: Na Bjelašnici jutros -19, u Neumu nula stepeni

Hronika08.02.23, 08:36h

Sarajevo okovano ledom, ali i drugi gradovi u BiH: Na Bjelašnici jutros -19, u Neumu nula stepeni
U Sarajevu će biti oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

 

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u planinskim područjima, a u Hercegovini pretežno sunčano.

 

Temperature zraka u 07.00 sati : Bjelašnica -19 stupnjeva, Drvar -12, Ivan Sedlo i Livno -10, Bugojno i Široki Brijeg -8, Sarajevo -7, Bihać -5, Sanski Most i Tuzla -4, Gradačac i Zenica -3, Stolac -2, Mostar -1 i Neum 0 (nula) stupnjeva.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 960 milibara, za 16 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

 

Danas će u Bosni i na sjeveru Hercegovine biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0, na jugu do 6 stupnjeva.

 

U Sarajevu će biti oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!