tragični skok

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

Hronika07.02.23, 15:30h

Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu
Tako je krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada

 

 

 

Muškarac koji je 31. januara u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Mostaru, nakon čega nije isplivao, kako saznaje Avaz, nije državljanin Malezije već Narodne Republike Kine.

 

Ovo je potvrđeno za "Avaz" iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kako nam je rečeno, radi se o 30-godišnjaku i o svemu je obaviještena kineska ambasada u BiH.

 

Iznajmio apartman 


Nesretni mladić je, kako je rečeno za Avaz, te večeri iznajmio apartman u ulici Živote Neimarovića i, bukvalno, odmah po dolasku uzeo je ručnik i otišao na Stari most odakle je skočio.

 

Njegov tragični skok su snimili građani, kojima se i obratio, ali ga oni, saznaje ovaj portal, ni riječi nisu razumjeli.

 

U apartmanu su pronađene njegove lične stvari, među kojima i pasoš, laptop te dva mobilna telefona.

 

Potraga za tijelom


Također, potvrđeno je da je ovaj mladić već neko vrijeme boravio u BiH. Tako je krajem januara u nekoliko navrata među građanima Sarajeva izazvao šok i nevjericu jer je bos i samo u šorcu, s ruksakom na leđima, hodao po snijegu ulicama glavnog grada.

 

Potraga za njegovim tijelom koju su pokrenule ekipe Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar tokom prethodnog vikenda nije dala rezultate.

 

(Avaz, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook