POSTUPAK POKRENUT U NOVEMBRU PROŠLE GODINE

Stečaj popularne online trgovine Kupitehniku.ba: Prijavljena potraživanja u vrijednosti oko 3,6 miliona KM

Biznis Klub07.02.23, 10:16h

Stečaj popularne online trgovine Kupitehniku.ba: Prijavljena potraživanja u vrijednosti oko 3,6 miliona KM
Online trgovina kupitehniku.ba stekla je tokom godina popularnost nudeći prodaju i distribuciju kućanskih aparata i IT opreme u cijeloj BiH

 

 

 

 

U stečaju društva Techstar d.o.o. Sarajevo (raniji naziv Kupi tehniku d.o.o. Sarajevo), a koje je bilo osnivač online trgovine kupitehniku.ba, prijavljena su potraživanja u vrijednosti oko 3,6 miliona KM.


Najveći povjerioci društva su banke po osnovu datih kredita, te u manjem iznosu društvo BH Pošta po osnovu ugovora o pružanju poštanskih usluga, a što je potvrđeno sudskom presudom, prenosi Indikator.ba.


U društvu Techstar d.o.o. Sarajevo, kako je portal Indikator.ba, ranije izvijestio, stečajni postupak je otvoren 11.novembra 2022. godine.


Preduzeće je nasljednik General servisa a poslovalo je u divizijama maloprodaje, veleprodaje, transporta, servisa, reciklaže i online prodaje.


Online trgovina kupitehniku.ba stekla je tokom godina popularnost nudeći prodaju i distribuciju kućanskih aparata i IT opreme u cijeloj BiH.


Finansijski izvještaj Techstara za 2021. pokazuje visok teret obaveza od oko 6,4 miliona KM, od čega na dugoročne otpada oko 2,2 miliona KM, a na kratkoročne 4,2 miliona KM.


Društvo je zapalo u probleme u pandemijskoj 2020. godini, kada su poslovni prihodi pali na oko 1,4 miliona KM, sa 10,6 miliona KM u 2019. godini.


Društvo je u 2022. godini prestalo poslovati.


Vlasnik preduzeća Techstar bio je biznismen Enes Hašimbegović, poznat i kao direktor kompanije za inžinjering u građevinarstvu Domoinvest, koja je takođe otišla u stečaj u septembru prošle godine.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još