VIDEO/ Zastrašujući snimak

Nova zgrada u Turskoj uništena u nekoliko sekundi: Sručila se kao da je od papira

Hronika07.02.23, 09:42h

Nova zgrada u Turskoj uništena u nekoliko sekundi: Sručila se kao da je od papira
Iz turskog grada Malatya stigla je videosnimka koja prikazuje rušenje novoizgrađene zgrade pokrajini Kahramanmaras nakon što je udario zemljotres

 

 

Iz Turske i Sirije i dalje stižu šokantni prizori razaranja u strašnim zemljotresima koji su pogodili pogranične regije.

 

Razorni potresi, onaj ranojutarnji magnitude 7,8 stepeni i kasniji, tek nešto slabiji od 7,5 stepeni rušili su zgrade kao da su od papira.

 

Neke od zgrada koje su se urušile u nekoliko sekundi su novogradnja.

 

Tako je iz turskog grada Malatya stigla videosnimka koja prikazuje rušenje novoizgrađene zgrade pokrajini Kahramanmaras nakon što je udario zemljotres.

 

Snimka je na društvenim mrežama izazvala brojne komentare bijesnih koji traže odgovornost lokalnih vlasti, ministarstva, inspekcija, izvođača radova, investitora i svih drugih koji su uključeni u proces građenja. Ljudi pišu kako odgovorni moraju odgovarati pred zakonom.

 

Pogledajte snimku:

 

 

(N1, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još