VIDEO/ NESTALE U TRENU

Strašni snimci: Za samo nekoliko sekundi zgrade u Turskoj ruše se do temelja, kao kule od karata...

Hronika06.02.23, 21:32h

Strašni snimci: Za samo nekoliko sekundi zgrade u Turskoj ruše se do temelja, kao kule od karata...
Najmanje 1.651 osoba je poginula, a 11.119 povrijeđeno u zemljotresima u Turkiye, potvrdio je danas turski ministar zdravstva Fahrettin Koca. Međutim, broj žrtava stalno raste, prognoze su sve strašnije, a po društvenim mrežama mogu se vidjeti zastrašujući snimci koji svjedoče o razornoj moći današnjih potresa

 

Zbog razornih zemljotresa u južnim provincijama Republike Turkiye, u kojima su poginule stotine ljudi, u toj zemlji proglašena je sedmodnevna nacionalna žalost, potvrdio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolija.


- Zbog zemljotresa u Turkiye je proglašena nacionalna žalost u trajanju od sedam dana - naveo je Erdogan te dodao da će "turska zastava biti spuštena na pola koplja u svim našim predstavništvima u zemlji i inostranstvu sve do zalaska sunca u nedjelju, 12. februara".

 

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je jutros jug Turkiye. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu.

 

Potom je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, takođe u Kahramanmarasu.


Najmanje 1.651 osoba je poginula, a 11.119 povrijeđeno u zemljotresima u Turkiye, potvrdio je danas turski ministar zdravstva Fahrettin Koca. Međutim, broj žrtava stalno raste, prognoze su sve strašnije, a po društvenim mrežama mogu se vidjeti zastrašujući snimci koji svjedoče o razornoj moći današnjih potresa.

 

Mnogi od njih pokazuju kako se zgrade u Turskoj ruše do temelja u samo nekoliko sekundi, kao kule od karata...

 

 

 

 

(DEPO PORAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook