VIDEO/ POPRIMA PRVE OBRISE

Snimci iz zraka: Pogledajte kako trenutno izgleda Prva transverzala... Kada će biti završena?

Biznis Klub06.02.23, 20:57h

Snimci iz zraka: Pogledajte kako trenutno izgleda Prva transverzala... Kada će biti završena?
Izgradnja Prve transverzale je projekat star više decenija, a u samoj realizaciji su bili sporni brojni objekti koji se nalaze na trasi gdje bi se trebala nalaziti transverzala, što usporava proces eksproprijacije

 

 


U toku su radovi na izgradnji Prve transverzale koja bi trebala dosta rasteretiti gužve u saobraćaju u Kantonu Sarajevo.


Drugi dio izgradnje na raskrsnici ulica Halida Kajtaza i Kranjčevićeva počeo je u oktobru 2020. godine, a radovi poprimaju prve obrise, piše Avaz i donosi snimak Prve transverzale iz zraka.

 

 

Ceste FBiH u proteklom periodu realizirale izgradnju tri kružna toka, a za četvrti koji obuhvata rekonstrukciju raskrsnice u kružni tok na pravcu Kobilja Glava - Sarajevo u ovoj godini je osigurano 610.000 KM, te još 257.000 KM za rekonstrukciju raskrsnice na skretanju ka centru Vogošće.


Također, u ovoj godini planirano je i 507.000 KM za rekonstrukciju pješačkih staza sa rješavanjem odvodnje na istoj magistralnoj cesti, dionici Semizovac - Sarajevo, odnosno Kobilja Glava - Šip.


Podsjećamo, izgradnja Prve transverzale je projekat star više decenija, a u samoj realizaciji su bili sporni brojni objekti koji se nalaze na trasi gdje bi se trebala nalaziti transverzala, što usporava proces eksproprijacije.


Kada će Prva transverzala biti završena?

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!