MAJKA UBIJENOG DENISA MRNJAVCA

Tužna godišnjica: 'Ništa se u ovom gradu nije promijenilo... Svaki novi slučaj vršnjačkog nasilja nanovo me rani'

Hronika06.02.23, 19:09h

Tužna godišnjica: 'Ništa se u ovom gradu nije promijenilo... Svaki novi slučaj vršnjačkog nasilja nanovo me rani'
Denisova majka, Ana Mrnjavac danas je izjavila da se ništa nije promijenilo u ovom gradu, te da smo i da svjedoci vršnjačkog nasilja

 

 


Obilježena je godišnjica ubistva sarajevskog srednjoškolca Denisa Mrnjavca, koji je ubijen u punom sarajevskom tramvaju prije 15 godina.


Ubili su ga njegovi vršnjaci Nermin Sikirić, Ademir Lelović i Berin Talić. Sikirić je za ubistvo osuđen na 10 godina zatvora, dok su Lelović i Talić za pomaganje osuđeni na 15, odnosno 10 godina zatvora.


Petog februara 2008. godine, pri povratku iz škole u tramvaju napala su ga trojica maloljetnika, nanijevši mu teške tjelesne povrede, od kojih je dan poslije, preminuo.


U znak sjećanja na Denisa, na stajlištu kod Američke ambasade u Sarajevu položeno je cvijeće, okupili su se rodbina, prijatelji i građani…


Denisova majka, Ana Mrnjavac danas je izjavila da se ništa nije promijenilo u ovom gradu, te da smo i da svjedoci vršnjačkog nasilja:
 

- Svaki novi slučaj vršnjačkog nasilja me nanovo rani. Smatrala sam da je moj Denis dovoljna žrtva za svu nedužnu djecu ovoga grada i cijele države - rekla je Ana Mrnjavac za TVSA.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook