U SDP-u zadovoljni rezultatima

Nikšić: Tuzla je i dalje crvena, Srebrenik je naš, važno je da SDA nije dobila Bihać

Front05.02.23, 23:23h

Nikšić: Tuzla je i dalje crvena, Srebrenik je naš, važno je da SDA nije dobila Bihać
Da ponovim, nema mjesta nikakvoj euforiji, nekako mi je žao ovih koji su priželjkivali potop kao dokaz naše "izdajničke" politike, naveo je Nikšić

 

 

Lider SDP-a Nermin Nikšić komentirao je rezultate prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike u BiH koji su održani danas u Srebreniku, Bihaću, Tuzli, Vogošći, Zvorniku i Bratuncu. On je čestitao kandidatima SDP-a na pobjedi. 

 


- Ne padam u euforiju, niti se lako razočaram. Tuzla i Srebrenik pobjeda. Kad nije Adnan iz SDP-a, neka je u Bihaću neko koga su podržali naši partneri iz "Trojke", jer bi se teško opravdali da je pobijedila SDA.

 

Da ne prešutim, izgubili smo u Vogošći i po nekim bi se "objektivnim" režimskim medijima moglo zaključiti da nigdje drugo nisu ni bili izbori osim tamo gdje je pobijedio kandidat SDA.

 


Tuzla uz Beč i Rijeku ostaje bastion socijaldemokratije, središte građanske ideje, kičma ljevice. Zato se želim prvo zahvaliti građankama i građanima Tuzle. Posebne čestitkej p Zjjadu Lugavić koji je na sebe preuzeo  jako tešku ulogu.

 

Preuzeo je dužnost nakon karizmatičnog Jasmina Imamovića. Neće mu biti lako, ali sam siguran kako Tuzla nastavlja utabanim stazama razvoja, njegovanja multietičnosti i tradicije antifašizma. Čestitke ekipi iz Srebrenika na tome što su među prvima izvan Sarajeva usvojili principe Trojke i pokazali kako to može funkcionirati.


To su prepoznali i građani Srebrenika. Čestitam i mom Adnanu Habibiji, na časnoj, poštenoj kampanji za gradonačelnika Bihaća. Ponosan sam na njega i njegovo vrijeme u politici tek dolazi.

 

Da ponovim, nema mjesta nikakvoj euforiji, nekako mi je žao ovih koji su priželjkivali potop kao dokaz naše "izdajničke" politike. Niti smo kad izdali niti ćemo. Čeka nas mukotrpan posao, radit ćemo više nego ikad da u cijeloj Bosni i Hercegovini svane dan - napisao je Nikšić na Facebooku. 

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još