Zlato za BiH

Nejra Sipović je prvakinja Evrope u karateu!

Sport05.02.23, 19:13h

Nejra Sipović je prvakinja Evrope u karateu!
Naslovom prvakinje Evrope, Nejra, koja dolazi iz Karate kluba Ippon iz Sarajeva, ostvarila je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim rezultatima odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea

 

 

Nejra Sipović je osvojila zlatnu medaljuu kategoriji mlađe seniorke do 55kg na 50. Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Larnaki na Kipru u periodu od 03. do 05. 02. 2023. godine.

 

U finalnoj borbi bh. karatistkinja je savladala Osadchuk Natali iz Ukrajine rezultatom 6:3, a prethodno je bila bolja od Ramazanove N. iz Azerbejdžana 8:0, Andrianopolou G. iz Grčke 2:1, Lobato-Sanchez I. iz Španije 3:0 i Njemice Bitsch Mie 8:0.

 

Naslovom prvakinje Evrope, Nejra, koja dolazi iz Karate kluba Ippon iz Sarajeva, ostvarila je veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu, a sa svojim rezultatima odavno se nalazi u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

 

Sjajne rezultate zabilježili su i drugi bh. predstavnici.

 

Ali Arnautović je osvojio srebro u konkurenciji kadeta do 57 kilograma. Srebro je otišlo i u ruke Anesa Bostandžića koji je postao viceprvak Evrope U21 +84, dok je treće mjesto zauzela Marina Kurteš u konkurenciji U21 -61kg.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još