FOTO/ Velika materijalna šteta

Nevrijeme i u Crnoj Gori: Jak vjetar obarao stabla, prevrnuo kamion, nosio krovove, kontejnere, mobilijar…

Hronika05.02.23, 16:23h

Nevrijeme i u Crnoj Gori: Jak vjetar obarao stabla, prevrnuo kamion, nosio krovove, kontejnere, mobilijar…
rov sutomorskog odmarališta je uslijed jakih udara vjetra sinoć oko 22.45 pao na cestu. U Budvi je, nešto nakon sedam sati uspostavljen promet na cesti prema Kotoru kroz tunel Mogren, koji je bio prekinut zbog pada krana.

 

 

Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom u subotu, prouzročilo je štetu u više crnogorskih općina, pa su tako na primorju letjeli krovovi, prevrnut je kamion, kran, vjetar je lomio stabla, bacao mobilijar, te je zbog toga više cesta bilo blokirano.

 

Dio krova na zgradi u podgoričkom naselju Stari aerodrom odvojio se od konstrukcije uslijed jakih udara vjetra, te prijeti ugrožavanjem sigurnosti prolaznika, a na primorju je danas sunčano i mirno, prenosi Radiotelevizija Crne Gore (RTCG).

 

Nakon trosatne blokade prometa zbog uklanjanja krovne konstrukcije Pribojskog odmarališta, magistralni put Bar - Podgorica ponovno je prohodan.

 

Krov sutomorskog odmarališta je uslijed jakih udara vjetra sinoć oko 22.45 pao na cestu. U Budvi je, nešto nakon sedam sati uspostavljen promet na cesti prema Kotoru kroz tunel Mogren, koji je bio prekinut zbog pada krana.

 

nevrijeme-crna-gora-vjetar

 

Bar je i dalje grad s najjačim udarima vjetra u državi. Po podacima s automatskih mjernih stanica HMZ, udari su u 23.30 dostigli i 27,60 m/s što je 100 kilometara na sat.

 

Tajnik općinskog tima zaštite i spašavanja Općine Budva Haris Ćosić kazao je da je situacija u tom gradu u nedjelju pod kontrolom i da je mirno, kao i u Herceg Novom.

 

Zbog nevremena Ulcinj je u subotu večer bio pet sati bez struje, a crnogorski elektroprijenosni sistem (CGES) priopćio je da je u 23 sata uspostavljeno napajanje.

 

(FENA/dg; Foto: Cmd.me)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!