Brza reakcija na izjave lidera SDA

Konaković odgovorio Izetbegoviću: 'Borimo se da se vratimo na trećinu, ti si nas spustio ispod toga'

Front05.02.23, 12:02h

Konaković odgovorio Izetbegoviću: 'Borimo se da se vratimo na trećinu, ti si nas spustio ispod toga'
Konaković se oglasio na Twitteru i Izetbegovićevu izjavu nazvao je drskom

 

 

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković odgovorio je na izjave predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću. Izetbegović je govorio o formiranju vlasti nakon oktobarskih izbora i kritikovao stranke koje su formirale vlast na državnom nivou.

 

Izetbegović je rekao da je cilj međunarodne zajednice mir i stabilnost, ali na račun Bošnjaka.

 

- Ne smijemo dozvoliti da nas zbiju u jednu trećinu utjecaja, a to trojka dopušta u želji za vlašću. I to je cilj međunarodne zajednice, da na takav način zadovolji velike igrače na Balkanu - rekao je Izetbegović, dodavši da, prije svega, misli na Beograd.

 

Konaković se oglasio na Twitteru. Izetbegovićevu izjavu nazvao je drskom.

 

- Drska je izjava predsjednika SDA da ne smijemo dozvoliti da nas zbiju u jednu trećinu utjecaja, nakon što nas je trgovinama spustio značajno ispod jedne trećine utjecaja. Trojka se bori da se vratimo na jednu trećinu pa da nakon toga uspostavimo normalan balans. I dobro nam ide - napisao je Konaković na Twitteru.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 150

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još