PRVI KORAK KA STVARNOJ SEKULARNOJ DRŽAVI

Žestoko iz Banjaluke: 'Izbacimo vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH! U protivnom će rat započeti hodže i popovi...'

Front04.02.23, 18:49h

Žestoko iz Banjaluke: 'Izbacimo vjeronauku iz obrazovnog sistema BiH! U protivnom će rat započeti hodže i popovi...'
Sve ću učiniti da aktiviram ili reaktiviram inicijativu pred nadležnim sudovima, pa i Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, kako bi se etnička i moralna diskriminacija, te konfesionalna dogma "vjeruj - ne pitaj" istjerala iz obrazovno-vaspitnog procesa u našoj državi!

 

 


U jeku najnovijih nacionalističkih ispada koji su procurili u javnost, a posebno onih od strane vjerskih službenika, oglasio se predsjednik banjalučkog SDP-a BiH Aleksandar Vuković i najavio svoj prvi potez u cilju uspostavljanja istinske sekularne države Bosne i Hercegovine.

 


Takva je BiH po ustavu, ali ne i u stvarnosti, te Vuković predlaže sljedeće:


- Bosna i Hercegovina mora biti sekularna država!


Svjedoci smo svakodnevnog sinhronizovanog, koordinisanog i odlično organizovanog cirkusa vjerskih oratora, a u svrhu tipovanog političkog cilja!


Prvi korak, izbaciti vjeronauku iz obrazovnog sistema Bosne i Hercegovine!


I dok su nam u 21. vijeku krucijalna nastavna sredstva kreda i spužva, imamo više računara i softvera u voznom parku vjerskih vođa nego u svim učionicama Bosne i Hercegovine!


Lično, sve ću učiniti da aktiviram ili reaktiviram inicijativu pred nadležnim sudovima, pa i Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine, kako bi se etnička i moralna diskriminacija, te konfesionalna dogma "vjeruj - ne pitaj" istjerala iz obrazovno-vaspitnog procesa u našoj državi!


U protivnom će nam započeti rat hodže i popovi, nastaviće topovi, a završiće ga lopovi! - poručio je Vuković u komentaru na svom Facebook profilu.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 126

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još