NEMA NAS MEĐU 16 NAJBOLJIH

Teniseri BiH poraženi od Švedske (3:1) u susretu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Davis Cupa

Sport04.02.23, 18:15h

Teniseri BiH poraženi od Švedske (3:1) u susretu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Davis Cupa
U četvrtom meču Damir Džumhur je pretrpio poraz od Mikaela Ymera sa 6:1, 1:6, 6:3 te su Šveđani s ukupnih 3:1 izborili konačnu pobjedu i plasman među 16 najboljih svjetskih selekcija

 

 


Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Švedske sa 3:1 u susretu kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Davis Cupa.


Šveđani su nakon prvog dana imali prednost od 2:0, s obzirom na to da su braća Mikael i Elias Ymer slavili u singl mečevima protiv Mirze Bašića (6:4, 7:5), odnosno Damira Džumhura (6:1, 6:4).


Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prvom današnjem meču smanjila na 2:1 nakon što su Mirza Bašić i Tomislav Brkić slavili u dublu protiv Eliasa Ymera i Andrea Goranssona sa 6:4, 6:2.


Ipak, u četvrtom meču Damir Džumhur je pretrpio poraz od Mikaela Ymera sa 6:1, 1:6, 6:3 te su Šveđani s ukupnih 3:1 izborili konačnu pobjedu i plasman među 16 najboljih svjetskih selekcija.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!