Završena sjednica VMBIH

Predloženi guverneri i njihovi zamjenici u međunarodnim financijskim institucijama, pročitajte imena...

Front02.02.23, 14:48h

Predloženi guverneri i njihovi zamjenici u međunarodnim financijskim institucijama, pročitajte imena...
Ministarstvo vanjskih poslova dostavit će ovaj prijedlog Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja

 


Vijeće ministara BiH usvojilo je zaključak kojim se predlažu predstavnici Bosne i Hercegovine u međunarodnim financijskim institucijama, i to Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondom i Europskoj banci za obnovu i razvoj.  Ministarstvo vanjskih poslova dostavit će ovaj prijedlog Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja.       

            

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto predložena je za guvernerku u Europskoj banci za obnovu i razvoj, dok je za njezina zamjenika predložen ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

 

Ministar financija i trezora BiH i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija predložen je za guvernera u Svjetskoj banci, a za zamjenika guvernera predložen je ministar komunikacija i prometa Edin Forto.

 

U Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) za guvernera je predložen ministar obrane i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez, a za zamjenicu guvernera  ministrica civilnih poslova BiH Dubravka Bošnjak, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA/foto FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!