Trijumf života nad tragedijom

Aladin iz BiH se javio nakon 27 godina: Ja sam taj dječak s fotografije iz Oluje, ovo je moja životna priča!!!

Nedjeljni magazin02.02.23, 14:13h

Aladin iz BiH se javio nakon 27 godina: Ja sam taj dječak s fotografije iz Oluje, ovo je moja životna priča!!!
'Ja sam Aladin, dječak sa štakama. Da, volio bih se susresti i upoznati vašeg fotoreportera'

 


Fotoreporter Robert Belošević snimio je u kolovozu 1995. u Bihaću dječaka bez noge kako hoda na štakama. Pokušavao je doći do njega 27 godina. Nakon što su 24sata objavila fotografiju, dječak se javio...

 

“Ja sam Aladin, dječak sa štakama. Da, volio bih se susresti i upoznati vašeg fotoreportera. Bilo bi mi drago da se vidimo”, toplim glasom rekao nam je putem telefona Aladin Hodžić (30), prenosi titox.net.

 

Danas fotoreporter Pixsella Robert Belošević gotovo tri decenije pokušavao je saznati ko je prekrasan, plavokosi dječak na štakama kojeg je snimio u Bihaću u augustu 1995. godine. I najzad je uspio.

 

Plavokosi dječak kojem je granata 2. jula 1994. raznijela nogu izrastao je u prekrasnog mladog čovjeka koji se nije prepustio svom hendikepu.

 

Živi u Italiji sa suprugom Adisom i kćerkom Darijom (4), zaposlen je u jednom poduzeću, planinari, trči, ide u teretanu, živi intenzivnim životom i pozitivno gleda u budućnost.

 

Aladinovu dirljivu, ali pobjedničku životnu priču, bez obzira na tragediju koja ga je zadesila još kao dječaka, pročitajte ovdje!

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook