kapitulacija i predaja nisu opcija

Vučić: Ako dođe do pitanja Kosova u UN, za mene je Ustav Sveto pismo

Front02.02.23, 13:35h

Vučić: Ako dođe do pitanja Kosova u UN, za mene je Ustav Sveto pismo
Srbija će nastaviti pregovarati o svakom, pa makar i najlošijem prijedlogu o Kosovu jer ne smije ponoviti loša iskustva iz prošlosti, rekao je Vučić te dodao kako ne misliti da će netko bombardirati Srbiju, ali da bi Srbija bila izolirana i ne bi imala pristup nikakvim fondovima, kao i da ne bi imala saveznike

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ako dođe do pitanja da Kosovo uđe u Ujedinjene narode ili ne, "on znati što raditi" jer je za njega "Ustav Sveto pismo" a kapitulacija i predaja nisu opcija.

 

Vučić je istaknuo da će ukoliko bude morao birati između svog ostanka na vlasti i Kosova u UN-u, znati što mu je činiti jer ne postoji pitanje "Vučić ili Srbija jer je Vučić na strani Srbije".

 

Srbija će nastaviti pregovarati o svakom, pa makar i najlošijem prijedlogu o Kosovu jer ne smije ponoviti loša iskustva iz prošlosti, rekao je Vučić te dodao kako ne misliti da će netko bombardirati Srbiju, ali da bi Srbija bila izolirana i ne bi imala pristup nikakvim fondovima, kao i da ne bi imala saveznike.

 

On je iznio deset točaka kojima će se voditi u idućem razdoblju, od kojih se nisu sve odnosile na Kosovo, već i na razvoj Srbije uopće, prenosi Beta .

 

Kao prvu tačku naveo je da se "na svaki način i po svaku cijenu sačuva mir i stabilnost", drugo da se ustraje na formiranju Zajednice srpskih općina, a kao treću točku naveo je sigurnost za Srbe na Kosovu.

 

Kao četvrtu točku plana istaknuo je bolji život za narod, a kao petu, da će Srbija pregovarati.

 

"Za razliku od onih koji vole uzvikivati parole i biti na tuđi račun junaci, ja sam rekao da će Srbija pregovarati čak i o najlošijim papirima jer nema pravo ponoviti iskustva prošlosti", rekao je Vučić.

 

Vučić je kao smjernice naveo i očuvanje državnih i nacionalnih interesa, ostanak Srbije na europskom putu, stvaranje zaliha hrane i energije, pa ponovo nastavak razgovora zbog toga što su mladima potrebne investicije i na kraju da će prosječna plaća 2025. biti veća od 1.000 eura.

 

Predsjednik Srbije nekoliko puta je reagirao na dobacivanja iz redova opozicije i optužio ih da "prave cirkus" jer su donijeli transparente na kojima piše "izdajnik" kao i slike Olivera Ivanovića na kojima piše "odgovarat ćete".

 

Vučić se opoziciji obratio povišenim tonom i rekao da mu o izdaji pričaju oni koji u svoje vrijeme ništa nisu učinili.

 

"Kao da su na stadion došli, ne ultimatumu, ne kapitulaciji, to mi vi kažete, vi koji ste pustili 1.800 albanskih terorista na čelu s braćom Mazreku", rekao je Vučić.

 

Nakon njegovog govora poslanik Dveri Boško Obradović tražio je produženje vremena za raspravu, ali je većina zastupnika, glasanjem, to odbila.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još