o svježim događanjima na političkoj sceni

Aner Žuljević: Projekt Za nove generacije pretvorio se u Za novi mandat, bitno mi je da SDP nije nikog iznevjerio

Front01.02.23, 18:48h

Aner Žuljević: Projekt Za nove generacije pretvorio se u Za novi mandat, bitno mi je da SDP nije nikog iznevjerio
Ipak ističe kako ‘prevara’ spomenute stranke nije napravila nikakvu dramatičnu posljedicu u političkim odnosima

 

 

 

SDP-ov Aner Žuljević kazao je da je SDP prevaren od strane ZNG-a, ali da to neće utjecati na procese.

 

On je u programu TVSA kazao da mu je bitno da SDP nije nikog iznevjerio u cijeloj priči.

 

“Bitno mi je da SDP kao lider Osmorke niti u jednoj fazi ovog procesa nije nikoga iznevjerio. Nije nikoga prevario, ponašali smo se potpuno iskreno, pošteno. Nažalost neki su u ovom procesu odlučili da svoj politički projekat koji su nazvali ‘Za nove genercije’ ustvari pretvore u projekat ‘Za novi mandat'”, istakao je Žuljević.


Inače, SDP je saopćio da što se njih tiče ZNG više nije dio Osmorke. A s tim su se složile i ostale stranke Trojke. Međutim NES i SBiH su ostale pri tome da ZNG bude dio njihovog političkog paketa i ulazit će u njihovu kvotu.

 

Ipak ističe kako ‘prevara’ spomenute stranke nije napravila nikakvu dramatičnu posljedicu u političkim odnosima. Ali jeste razotkrila mogućnost dalje saradnje i novih prevara koje bi se eventualno desile u momentima kada se budu donosile odluke za građane.

 

“Meni je lično drago da smo se u ovoj fazi odredili ko i kako poštuje svoj dogovor. Svaka sljedeća faza je ozbiljnija i ima direktne posljedice na kvalitet života građana”, zaključio je Aner Žuljević.

 

(TV SA, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još