Od 1. do 10. februara

U kinu Meeting Point revija filmova nominovanih za Oscara

Kultura01.02.23, 15:57h

U kinu Meeting Point revija filmova nominovanih za Oscara
Od 10. do 16. februara održat će se poseban filmski program “Suočavanje s prošlošću / sadašnjošću” uz besplatan ulaz, a filmovi počinju u 17.30 sati

 

 

Ovaj mjesec repertoar kina Meeting Point je u znaku filmova nominovanih za nagrade Oscar. Do 10. februara u terminima u 17 sati i u 20 sati pogledajte filmove: “Sve u isto vrijeme” (Everything Everywhere All at Once), režija: Dan Kwan, Daniel Scheinert), koji ima 11 nominacija za Oscare; “Duhovi otoka” (The Banshees of Inisherin) Martina McDonagha s 9 nominacija; “Kit” (The Whale) Darrena Aronofskog koji ima 3 nominacije za Oscar, koliko ima i film “Trougao tuge” (Triangle of Sadness) Rubena Östlunda.

 

Vizualni spektakl “Sve u isto vrijeme” (Everything Everywhere All at Once), film koji je do sada osvojio više od 260 nagrada, nedavno i dva Zlatna globusa, u kategorijama najbolje glavne glumice u komediji – Michelle Yeoh – i najboljeg sporednog glumca – Ke Huy Quan, ima čak 11 nominacija za Oscara®. Nominovan je za najbolji film, režiju, glavnu žensku ulogu - Michelle Yeoh, dvije nominacije za najbolju sporednu žensku ulogu – nominacija za Jamie Lee Curtis i nominacija za Stephanie Hsu, najbolju mušku sporednu ulogu - Ke Huy Quan, za originalni scenarij, kostim, montažu, za muziku i za najbolju originalnu pjesmu. Film prati sredovječnu kinesku imigrantkinju koja je uvučena u nezamislivu avanturu u kojoj sama pokušava spasiti svijet. 


Film u kinu Meeting Point gledajte 2., 5. i 8. februara u 14 sati, a 3. februara u 20 sati.

 

“Duhovi otoka” (The Banshees of Inisherin), u kojima glume Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, ima 9 nominacija: za najbolji film, režiju, glavnu mušku ulogu - Colin Farrell, sporednu žensku ulogu - Kerry Condon, dvije nominacije za sporednu mušku ulogu - Brendan Gleeson i Barry Keoghan, za originalni scenarij, montažu i muziku. Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, film prati dugogodišnje prijatelje Pádraica (Colin Farrell) i Colma (Brendan Gleeson), koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo. Zaprepašteni Pádraic, uz pomoć svoje sestre Siobhán (Kerry Condon) i problematičnog mladog otočanina Dominica (Barry Keoghan) pokušava popraviti odnos i odbija prihvatiti ne kao odgovor. 


Film u kinu Meeting Point gledajte 4. i 6. februara u 14 sati, a 2. i 8. februara u 20 sati.

 

“Trougao tuge” (Triangle of Sadness) Rubena Östlunda ima tri nomiacije za Oscara®: za najbolji film, za originalni scenarij i režiju. Ruben Östlund je dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala (2022.), a “Trougao tuge” je otvorio prošlogodišnji Sarajevo Film Festival. Film je osvojio i dvije nominacije za Zlatni globus, tri nominacije za BAFTA nagrade, dobitnik je četiri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji evropski film i najboljeg glumca (Zlatko Burić). Film je oštra kritika bogatih i lijepih, savršena komedija našeg doba. 


Film u kinu Meeting Point gledajte 3. i 7. februara u 14 sati, a 1., 5. i 9. februara u 20 sati.

 

“Kit” (The Whale) Darrena Aronofskog za Oscara® je nominovan u kategorijama najbolje muške uloge - Brendan Fraser, sporedne ženske uloge - Hong Chau i za šminku i frizuru. Film prati povučenog učitelja engleskog jezika koji se bori sa zdravstvenim problemima i pokušava se ponovno povezati sa svojom otuđenom sedamnaestogodišnjom kćeri. Nju i njezinu majku ostavio je prije mnogo godina zbog veze s muškarcem. 


Film u kinu Meeting Point gledajte 1. i 9. februara u 17 sati, a 4. februara u 20 sati.

 

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 8 KM, za studente i penzionere 5 KM.

 

U kinu Meeting Point održat će se i Sedmica japanskog filma, uz besplatan ulaz. Filmovi su na programu 4. i 5. februara u 14 sati, a 6. i 7. februara u 20 sati. 

 

Od 10. do 16. februara održat će se poseban filmski program “Suočavanje s prošlošću / sadašnjošću” uz besplatan ulaz, a filmovi počinju u 17.30 sati.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!