Sastanak sa Schmidtom

Brnabić: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i otvorena je za razvoj dobrosusjedskih odnosa

Front01.02.23, 15:48h

Brnabić: Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i otvorena je za razvoj dobrosusjedskih odnosa
Visoki predstavnik Schmidt se suglasio sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić da su stabilnost regije i njezin ekonomski razvoj izuzetno važni, kao i da u Beogradu vidi iskrenog suradnika i partnera

 

 

Srbijanska premijerka Ana Brnabić istaknula je danas u Beogradu tijekom razgovora s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom da Srbija poštuje teritorijalni integritet naše zemlje i da je otvorena za razvoj dobrosusjedskih odnosa što obuhvaća suradnju, kako je kazala, i sa središnjim i entitetskim vlastima.

 

Kako je priopćeno iz Vlade Srbije, tijekom susera premijerke Brnabić i visokog predstavnika Christiana Schmidta bilo je riječi o značaju zajedničkih projekta u regiji, kao i otkrivanju načina da se njihova realizacija ubrza.

 

Prema riječima srbijanske premijerke Brnabić, Srbija također pruža mnoge mogućnosti, posebno mladima, za razvoj njihovih potencijala, ulaže u suvremene tehnologije, ali je također otvorena za gradnju mostova s  Bosnom i Hercegovinom na svim razinama.

 

Brnabić je rekla da se raduje suradnji s novim sazivom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Visoki predstavnik Schmidt se suglasio sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić da su stabilnost regije i njezin ekonomski razvoj izuzetno važni, kao i da u Beogradu vidi iskrenog suradnika i partnera.

 

Srbijanska premijerka je također kazala da je neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Veleposlanstva Srbije u Bosni i Hercegovini s osobnim i povjerljivim podacima, što je dovelo, kako je kazala, do ugrožavanja sigurnosti štićene osobe.

 

Schmidt drži da je takva praksa neprihvatljiva te je dodao da je u skladu s odlukom Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira o tome izvijestio diplomatske predstavnike u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još