NAJAVLJEN ŠTRAJK UPOZORENJA

Puno nezadovoljstva u kompaniji 'LEDO' u Čitluku: Radnici traže obeštećenje za neisplaćene prekovremene sate, ali i...

Biznis Klub01.02.23, 12:13h

Puno nezadovoljstva u kompaniji 'LEDO' u Čitluku: Radnici traže obeštećenje za neisplaćene prekovremene sate, ali i...
Među zahtjevima sindikata je i da se radnici tretiraju u skladištima i proizvodnji u skladu sa zakonima o zaštiti na radu FBiH/RS (utvrđivanje prava na povećanu plaću, skraćivanje radnog vremena i ponovna procjena rizika)

 

 


Radnici LEDA d.o.o. u srijedu će u Čitluku održati jednosatni štrajk upozorenja.


Sindikalisti zahtijevaju da se ukine odluka o preraspodjeli radnog vremena i da se uvede transparentna evidencija radnih sati, zatim obeštećenje radnika za neisplaćene prekovremene sate u posljednje tri godine te usvajanje prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o radu koje je Sindikat predložio.


Među zahtjevima sindikata je i da se radnici tretiraju u skladištima i proizvodnji u skladu sa zakonima o zaštiti na radu FBiH/RS (utvrđivanje prava na povećanu plaću, skraćivanje radnog vremena i ponovna procjena rizika).


Traži se i povećanje broja radnika u skladištima i proizvodnji, uvažavanje prijedloga Sindikata kod uređivanja prava kroz Kolektivni ugovor, transparentan obračun plaće, primjena odluka o korištenju godišnjeg odmora te prestanak vršenja pritiska na članove Sindikata kako bi prestali biti članovi istog, priopćeno je iz Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još