Formiranje vlasti

Ostvaruje se najava iz centrale SDP-a: Uspostavljen je kontakt sa SDA, zakazuju za razgovori u Tuzli

Front31.01.23, 14:03h

Ostvaruje se najava iz centrale SDP-a: Uspostavljen je kontakt sa SDA, zakazuju za razgovori u Tuzli
Iz centrale SDP-a jučer je dat nalog kantonalnim organizacijama da konktaktiraju sa svim strankama kako bi formirali vlast u kantonima

 

 

Čini se da su kantonalne organizacije SDP-a počele izvršavati jučerašnji nalog centrale.

 

I krenulo je u Tuzli. Kako je Raportu potvrđeno, šef Kantonalnog odbora SDP-a TK Dževad Hadžić kontaktirao je kolegu u SDA. Tema razgovora trebala bi biti formiranje vlasti u TK.

 

Naime, iz centrale SDP-a jučer je dat nalog kantonalnim organizacijama da konktaktiraju sa svim strankama kako bi formirali vlast u kantonima. To se prije svega odnosi na KS, TK i USK.

 

“Prvi zaključak: dali smo našim kantonalnim organizacijama nalog da od ujutro krenu razgovori sa svim političkim partijama za formiranje većina sa u kantotnima. Posebno se to odnosi na Tuzlanski, Sarajevksi i Unsko-sanski kanton”, rekao je Vojin Mijatović nakon sjednice.

 

Razlog je taj što su partneri unutar Osmrke, NES, SBiH i ZNG izradili SDP po pitanju glasanja za državni Dom naroda.

 

Inače, Skupština TK je prva konstituirana, a vrlo brzo poslije toga formirana je Vlada. Nju čine SDA i DF zajedno sa preletačevićima iz PDA i SBiH-a.

 

Pitanje je sad da li SDA želi razvaliti trenutnu Vladu kako bi napravili mjesto za SDP.

 

Sad se očekuje da SDP krene u slične otvorene pregovore i u USK gdje je do sada suvereno vladao NES. Do sada su SDP i NES bili partneri u Vladi USK, no sad bi se to moglo primijeniti. Na štetu NES-a.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 84

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još