VIDEO/ Komentirao aktuelno stanje

Čengić: Tačno je, vlast u Federaciji se ne može formirati bez SDA! Ali možda postoje neka druga rješenja...

Front31.01.23, 12:40h

Čengić: Tačno je, vlast u Federaciji se ne može formirati bez SDA! Ali možda postoje neka druga rješenja...
Čengić je gostujući na BHRT-u izrazio ogorčenost činjenicom da SDP, iako najjača partija u okviru Osmorke, nema niti jednog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH

 

 

SDP-ov zastupnik u Domu naroda Federacije BiH, Irfan Čengić komentirao je aktuleno stanje u SDP-u i odnose u koalicionoj Osmorki koji su narušeni.

 

Čengić je optužio stranačkog šefa Nermina Nikšića da proces uspostave vlasti nakon okobarskih izbora vodi suprotno temeljnim odredbama stranačkog statuta. Čengić kaže da se uopće ne sjeća kada je posljednji put održana sjednica Glavnog odbora SDP-a, mada je internim aktima propisano da se Glavni odbor sastaje najmanje jednom u dva mjeseca. 

 

Čengić tvrdi da Glavni odbor uopće nije razmatrao koaliciju SDP-a sa HDZ-om mada je stranačkim statutom izričito propisano da se takve vrste odluka ne mogu donositi mimo znanja i odobrenje Glavnog odbora, koji je najveći organ stranačke vlasti između dva kongresa.

 

Čengić, nekad najbliži saradnik Nermina Nikšića, smatra da će SDP teško s koalicionim partijama formirati vlast bez učešća SDA, koja jedina ima potreban broj delegata u Bošnjačkom klubu Doma naroda za kandidiranje (do)predsjednika Federacije BiH.  

 

Čengić je gostujući na BHRT-u izrazio ogorčenost činjenicom da SDP, iako najjača partija u okviru Osmorke, nema niti jednog delegata u Domu naroda Parlamenta BiH. Smatra da je to veliki propust stranačkih čelnika koji su učestvovali u pregovorima oko fomiranja vlasti.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još