Pojasnio odluku

Komesar MUP-a KS Selimović o ostavci: Moja savjest je čista

Hronika31.01.23, 11:14h

Komesar MUP-a KS Selimović o ostavci: Moja savjest je čista
Javnost obavještavam da ću kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara, poručio je Selimović

 

 

Policijski komesar Nusret Selimović podnio je ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo.

 

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

 

- Štiteći integritet pozicije policijskog komesara odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu “svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sistema”, potpuno mi je savjest čista, jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo čija je jedina agenda, kao i moja lično, zaštita života i imovine svih građanki i građana Kantona Sarajevo, borba protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito protiv organizovanog kriminala i korupcije.

 

Javnost obavještavam da ću kao savjestan i odgovoran čovjek i policijski profesionalac nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara - navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još