OTKRILI GA U STANU U CENTRU ZAGREBA

Uhapšen odbjegli saradnik narkobosa Darka Šarića, poznat po spektakularnom bijegu 2007. sa suđenja u Kopenhagenu

Hronika30.01.23, 18:21h

Uhapšen odbjegli saradnik narkobosa Darka Šarića, poznat po spektakularnom bijegu 2007. sa suđenja u Kopenhagenu
Poznat je i kao jedan od pokajnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhićen 2010. u sklopu međunarodne akcije "Balkanski ratnik" zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Europu

 

 

Zagrebačka policija uhitila je u subotu prijepodne u središtu Zagreba crnogorskog državljanina Draška Vukovića (46), zvanog Ken, za kojim je argentinska policija raspisala Interpolovu potjernicu zbog pokušaja krijumčarenja droge.


Policija, koja je objavila samo Vukovićevu dob i državljanstvo izvijestila je da su Vukovića u iznajmljenom stanu u središtu Zagreba uhitili policajci iz Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ), prenosi Hina.


U PUZ-u dodaju da su policajci temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela pokušaja krijumčarenja opojnih droga.


"Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhitili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. siječnja odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka", dodaje PUZ.


Mediji su izvijestili da je Vuković, bivši suradnik kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića, pritvoren na temelju Interpolove tjeralice iz Argentine, iz 2009. godine, koja ga tereti za nabavu 490 kilograma kokaina.


Dodaju da je Vuković poznat kao jedan od pokajnika u postupku protiv Šarića, nakon što je sa Šarićem uhićen 2010. u sklopu međunarodne akcije "Balkanski ratnik" zbog krijumčarenja 5,9 tona kokaina iz Argentine u Europu.


Vuković je poznat po spektakularnom bijegu iz 2007. godine, kada ga je skupina naoružanih muškaraca oslobodila nakon napada na policijski konvoj koji ga je prevozio sa suda u Kopenhagenu, gdje mu se sudilo zbog trgovanja kokainom. Tom prilikom je ranjeno 11 danskih policajaca.


(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!