VIDEO/ Završen sastanak

Ko je ispao iz igre: 'Što se nas tiče, od danas je Osmorka postala Sedmorka'

Front30.01.23, 14:41h

Ko je ispao iz igre: 'Što se nas tiče, od danas je Osmorka postala Sedmorka'
Dio zaključaka proširenog kolegija, tačnije njih tri, iznio je potpredsjednik stranke Vojin Mijatović. S prvim se kreće već sutra ujutru

 

 

Kolegij Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine zasjedao je danas u Sarajevu uoči sutrašnjeg sastanka političkih partija udruženih u koaliciju za formiranje državne i federalne vlasti.

 

Nakon sjednice Kolegija potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je novinara da SDP već od sutra kreće u hitno formiranje Vlade Federacije BiH, a da će značajno usporiti sve procese imenovanja na državnom nivou.

 

Najavio je da će SDP podržati imenovanja samo za one institucije koje su važne za funkcioniranje države, dodajući da od danas više ne postoji Osmorka nego Sedmorka, budući da za njih partija "Za nove generacije" više nije dio koalicije.

 

Također, potvrdio je da je dat nalog kantonalnim organizacijama da krenu u pregovore o formiranju vlasti sa svim političkim strankama, posebno u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, što podrazumijeva razgovore i sa Strankom demokratske akcije (SDA).

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 80

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još