o invaziji na ukrajinu

Johnson o detaljima razgovora s Putinom: 'Prijetio mi je- Borise, ne želim te povrijediti, ali, s projektilom, to bi trajalo svega minutu'

Hronika30.01.23, 08:12h

 Johnson o detaljima razgovora s Putinom: 'Prijetio mi je- Borise, ne želim te povrijediti, ali, s projektilom, to bi trajalo svega minutu'
Johnson ga je upozorio da bi rat biti potpuna katastrofa. Detalji njihovog razgovora otkriveni su u BBC-jevom dokumentarcu u kojem se govori o Putinovom odnosu s ostalim svjetskim čelnicima

 

 

 

Bivši britanski premijer Boris Johnson izjavio je da mu je Vladimir Putin prijetio raketnim napadom u telefonskom razgovoru uoči ruske invazije na Ukrajinu.

 

Tadašnji britanski premijer rekao je da mu je ruski predsjednik u februaru prošle godine poručio da bi to trajalo samo minutu.

 

Johnson ga je upozorio da bi rat biti potpuna katastrofa. Detalji njihovog razgovora otkriveni su u BBC-jevom dokumentarcu u kojem se govori o Putinovom odnosu s ostalim svjetskim čelnicima.

 

Johnson je upozorio Putina da bi ruska invazija na Ukrajinu dovela do sankcija Zapada Rusiji i većeg broja NATO-ovih snaga na ruskim granicama. Također je pokušao odvratiti rusku vojnu akciju govoreći Putinu da se Ukrajina neće pridružiti NATO-u u doglednoj budućnosti.


- U jednom trenutku mi je prijetio i rekao: "Borise, ne želim te povrijediti, ali, s projektilom, to bi trajalo svega minutu" ili nešto slično. Ali mislim da se, sudeći po vrlo opuštenom tonu koji je imao, po nekoj vrsti distanciranosti, samo poigravao mojim pokušajima da ga natjeram na pregovore - kazao je Johnson, piše BBC.

 

Dodao je da je Putin bio vrlo ugodan tokom tog razgovora, te da ne može znati je li njegova prijetnja bila iskrena.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još