sesija o trenutnoj situaciji na Zapadnom Balkanu

Schmidt će sutra biti saslušan u Londonu: Obraćanje otvoreno za javnost

Front29.01.23, 19:06h

Schmidt će sutra biti saslušan u Londonu: Obraćanje otvoreno za javnost
Schmidt je 24. januara saslušan i u Odboru za vanjske poslove (AFET) Evropskog parlamenta, ali tada iza zatvorenih vrata

 

 

 

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt bit će sutra saslušan pred Komitetom za vanjske poslove Parlamenta Velike Britanije.

 

Za sutra je naime zakazana sesija o trenutnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, a Schmidt će govoriti o svojim potezima koje je povlačio u proteklom periodu.

 

Početak saslušanja zakazan je za 16 sati, a ono će se moći pratiti i uživo, putem linka.


Schmidt je 24. januara saslušan i u Odboru za vanjske poslove (AFET) Evropskog parlamenta, ali tada iza zatvorenih vrata.

 

Nakon tog sastanka moglo se čuti kako je "je razmjena mišljenja s njim bila razočaravajuća", ali i da je je odgovarajući na pitanja eurozastupnika visoki predstavniku BiH pokazao visok stepen nervoze i nelagode kada je od njega traženo da objasni zašto je nametnuo izmjene Izbornog zakona koje odgovaraju željama HDZ-a.

 

Neki od zastupnika Evropskog parlamenta izrazili su i zabrinutost "da je jedan takav čovjek na tako bitnoj poziciji".

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 79

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još