'RULET' NA AERODROMU

Sarajevo, nebitna destinacija: Zašto Air Serbia često, bez najave i objašnjenja, otkazuje letove iz Beograda i obratno?!

Biznis Klub29.01.23, 19:49h

Sarajevo, nebitna destinacija: Zašto Air Serbia često, bez najave i objašnjenja, otkazuje letove iz Beograda i obratno?!
To je neki ustaljeni obrazac... I danas su prvo rekli da avion kasni, a potom opet otkazali - ispričala je putnica koja je 24. januara trebala da leti iz Sarajeva za Beograd

 

 

Pravi rulet odvija se za putnike na relaciji Beograd - Sarajevo, ali i obratno, na letu iz glavnog bh. grada u srbijansku prijestolnicu. Naime, kompanija Air Serbia zadnjih mjeseci često, bez najave i objašnjenja, otkazuje letove, a putnici nakon višesatnog čekanja i neizvjesnosti ostaju "izigrani" na aerodromu.


- Više ne smijem ni kupiti karti preko njih. Držali su nas četiri sata na aerodromu, kao kasni sat pa još jedan sat, i onda su otkazali let, avion uopće nije ni poletio iz Beograda, nikad nisu objasnili zašto... Dobila sam ja refundaciju, ali nije stvar u tome, morala sam to veče stići u Sarajevo i to mi je napravilo ogroman problem - spričala je za DEPO Portal naša sugrađanka koja je ovo iskustvo imala ljetos, ali i prije nekoliko mjeseci ponovo.


- Ponude autobus ili let za nekoliko dana, a ja trebam sutra da letim s njima... To nije nikakva zamjenska opcija - dodaje sagovornica DEPO Portala.


No, ima i gorih iskustava. Jedna od putnica koja je prije nekoliko dana, tačnije 24. januara, trebala da leti iz Sarajeva u Beograd, provela je više sati na aerodromu, da bi na kraju let bio otkazan.


- To je neki ustaljeni obrazac... I danas su prvo rekli da avion kasni, a potom opet otkazali. Imala sam već ovakvo iskustvo, nisam poletjela iz Sarajeva za Beograd, a imala sam sa Air Serbia isti dan let za dalje, na koji nisam stigla. Onda sam kupila novu kartu za let iz Beograda, a platila vozača da me vozi cijelu noć da bih stigla na jutarnji let u pet sati! Koliko vidim, to rade jako često i to samo na realciji za Sarajevo - navodi ogorčena putnica.

 

let-beograd-sarajevo-otkazan

 

Inače, Air Serbia sa sarajevskog aerodroma za Beograd ima samo jedan let, popodnevni, jer je nekadašnji jutarnji let ukinut. Da li je u pitanju manjak putnika ili neki drugi razlog, ne znamo.


DEPO Portal pokušao je saznati razloge ovakve poslovne politike te zbog čega se letovi na relaciji Beograd - Sarajevo i Sarajevo - Beograd često otkazuju, pitanja smo uputili i na adresu kompanije Air Serbia i na adresu Međunarodnog aerodroma Sarajevo, no do objave ovog teksta odgovore nismo dobili.


Ukoliko ipak uspijemo doći do njih, rado ćemo ih prezentovati javnosti.        

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još