Završeno tajno glasanje

Kompletiran je Dom naroda PSBiH: Ovo su državni delegati iz Federacije BiH

Front27.01.23, 15:52h

Kompletiran je Dom naroda PSBiH: Ovo su državni delegati iz Federacije BiH
Procedura izbora je izvršena danas u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH

 

 

 

 Izabrani su članovi Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

 

Procedura izbora je izvršena danas u nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, a sve treba da ovjeri Centralna izborna komisija BiH.

 

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić (SDA), Šefik Džaferović (SDA), Džemal Smajić (SBiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

 

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

 

Nakon ove sjednice, započela je nova, posvećena između ostalog, budžetu Federacije BiH za 2023. godinu.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još