USPJEŠNA SARAJKA NE POSUSTAJE

Sanela Jenkins o četvrtoj trudnoći, braku sa mladim Asherom i novim planovima: 'Imam spreman scenarij za film o Bosni'

ŽENA iN26.01.23, 13:13h

 Sanela Jenkins o četvrtoj trudnoći, braku sa mladim Asherom i novim planovima: 'Imam spreman scenarij za film o Bosni'
Uz sve poslovne obaveze, Sanela Diana Jenkins priznaje da joj je porodica uvijek na prvom mjestu i da su joj najsretniji trenuci u životu kada su svi zajedno

 

 


Sanela Diana Jenkins, svjetski poznata poduzetnica i filantropkinja, rođena Sarajka koja živi u Los Angelesu, ljubav i neraskidivu vezu prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini i rodnom gradu odavno je dokazala.


Nakon svih godina otkako je prošla težak put i bila izbjeglica redovno pomaže BiH, ali i drugim zemljama kojima je to potrebno. Sanela je osnivačica projekta “Sanela Diana Jenkins Human Rights Project” na čuvenom univerzitetu UCLA u Los Angelesu (Kalifornija), kao i Jenkins-Penn Haitian Relief Organization u saradnji s glumcem Seanom Pennom.


Vlasnik je i CEO kompanije koja proizvodi zdrava pića „Neuro“, ima produkcijsku kompaniju “D Empire”, a s Melissom Odabash je vodila kompaniju za dizajn i proizvodnju kupaćih kostima.


Ali, uz sve poslovne obaveze, priznaje da joj je porodica uvijek na prvom mjestu i da su joj najsretniji trenuci u životu kada su svi zajedno.


– Uvijek sam zahvalna prvo Bogu za sve što imam. Mi mnogo toga planiramo, želimo, ali kad pogledamo unazad, ipak je sve dio većeg plana – priznaje Jenkins na početku veoma otvorenog razgovora za magazin Azra i otkriva još lijepih vijesti u vezi s porodicom, po čemu pamti proteklu 2022., koliko je ispunjava humanitarni rad, da li će se pojaviti u drugoj sezoni popularnog realityja u kojem je učestvovala, koliko je važno da čovjek ne zaboravi odakle potječe.


Godina 2022. je iza nas. Po čemu ćete je pamtiti i kakve želje imate u 2023.?


– Ne znam odakle bih počela, jer je godina bila poprilično dinamična. Na početku godine sam prihvatila angažman u reality seriji “The Real Housewives of Beverly Hills”, što mi je oduzimalo mnogo vremena. Taj show mi je pomogao da dodatno podignem popularnost svoje kompanije „Neuro“, što mi je povećalo poslovne obaveze zbog povećanja proizvodnje. Ali, na prvom mjestu je uvijek porodica.


Vaša porodica je za vrijeme pandemije postala bogatija za novog člana. S drugim suprugom Asherom dobili ste kćerkicu Eliyanah, koliko se Vaš život nakon toga promijenio?


Eliyanah je naša nova osa oko koje se svi vrtimo. Hvala Bogu na tom daru. Ona svojom energijom plijeni sve oko sebe. Svi smo živnuli i dobili novi smisao. Dedo i nena u Sarajevu su sretni, Asher i ja smo sretni, kao i dvoje moje starije djece, kćerka Eneya i sin Innis. Ona je naša princeza koja diktira tempo kojim se krećemo dalje.


Nedavno se pojavila vijest da ste opet u drugom stanju, moramo Vas pitati da li je to istina?


– Da, istina je. Zbog mnogih faktora ova trudnoća smatra se visokorizičnom i ja sam na odmoru u krevetu po preporuci ljekara.


Život Vas nikada nije mazio. Jeste li zbog svega što ste prošli u mladosti naučili cijeniti ono što danas imate?


– Sigurno da jesam, s tim što je teško razdvojiti preciznom linijom mladost i zrelost. Davno sam rekla svojim prijateljima kako vjerujem da dijete može imati razmišljanja zrelog čovjeka, dok zreo čovjek može biti mlad. Kao produkt toga primijetimo veoma odgovornu djecu, ili neodgovorne starije osobe. Život nam nameće svoj ritam i događaje koje uvijek ne biramo, tako da nama ostaje izbor kako da se nosimo s tim izazovima. Svi imamo te prepreke, i ja sam se s njima nosila na svoj način.


Majka ste troje djece. Odgajate li i njih u tom duhu da su najvažniji jedni drugima i da misle na svoju porodicu?


– Uvijek sam slušala od roditelja i njihovih prijatelja kako je važno biti dobar čovjek. Svi mi pravimo i loše poteze ili bolje i lošije odluke u životu. To je jednostavno tako. Ali ipak mislim da je na kraju važno biti dobar čovjek. Kao majka ne mogu biti sto posto objektivna, ali zaista mislim da su moja djeca u suštini dobri ljudi. Vrijeme to pokazuje i mislim da će tako i ostati. Kad je riječ o našoj najmlađoj članici, kćerki Elly, nju također učimo vrijednostima kojima smo i mi naučeni. Asher i ja se tu potpuno slažemo i dijelimo na kraju iste poglede na život i svijet u kojem živimo.

 

Nastavak razgovora čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još