Od srijede, 25. januara

Nova serija na FTV: Profesor filozofije u 40-tim, dovoljno mlad, ali nedovoljno star da razumije sve što će ga snaći...

Mediji17.01.23, 14:00h

Nova serija na FTV: Profesor filozofije u 40-tim, dovoljno mlad, ali nedovoljno star da razumije sve što će ga snaći...
"To su te četrdesete", rekao je jedan od najvećih pisaca ovog jezika, Meša Selimović – da je to ružno doba, da si još mlad da imas želje, a star da ih ostvariš – deset gore ili dole i sve bi bilo uredu

 

 

Bunar je mjesto gde se čuva voda, a voda znači život...

 


Od srijede, 25. januara, Federalna televizija emitira seriju "Bunar" u večernjem terminu (21:10h) od ponedjeljka do četvrtka.


Serija “Bunar” je drama egzistencijalizma. Potraga za smislom i odgovorom zašto zapravo postojimo na ovom svijetu. Glavni junak - profesor filozofije Radomir Pavlović (Igor Đorđević, ujedno i glavni kreator serije) traži upravo to - smisao. On je na vrhuncu svoje moći kada krene na taj put - dovoljno mlad, u četrdesetima, a opet nedovoljno star da razumije sve što će ga na tom putu snaći. Sklon svemu a opet ničemu nije. Otklonjen od svega, čak i iz svoje Šumadije iz koje potiče i gdje je centralno mjesto radnje; ili bar tako misli.

 

serija-bunar-2


"To su te četrdesete", rekao je jedan od najvećih pisaca ovog jezika, Meša Selimović – da je to ružno doba, da si još mlad da imas želje, a star da ih ostvariš – deset gore ili dole i sve bi bilo uredu.


Radomir ima 45 i nigdje je. Sve je i ništa nije. Vidjet ćemo ga kako počinje naša priča kao uspješnog profesora, omiljenog u medijima, pisca kultne knjige - ali jedan događaj mijenja sve i sve se to ruši preko noći. Ide u svoju rodnu kuću, rodno selo koje više nije onakvo kakvim ga on pamti. Ima onih povrataka koji nas ne vrate sebi nego nas još više udalje od nas samih. Nekad ih biramo, nekad nas zateknu ili nemamo izbora- a nekad nas odvedu putevima koje ne možemo ni da sagledamo.

 

serija-bunar-3


Radomirov put gledamo i pratimo – na njemu će se ukrstiti sa mnogima: zatečenim, zaboravljenim, novim i nepoznatim licima, i kao i svaki susret u životu, neminovno će se promijeniti. U Bunaru Radomir gleda svoj odraz i traži odgovore.


Uloge tumače: Igor Đorđević, Milica Janevski, Nataša Ninković, Denis Murić, Zoran Cvijanović, Iva Milanović, Nenad Okanović, Miodrag Dragičević, Mina Nikolić, Boris Milivojević, Ljubomir Bandović, Branka Katić, Tatjana Kecman, Nikola Pejaković, Bogdan Diklić, Marko Janketić, Luka Grbić, Nenad Jezdić, Milica Stefanović, Lazar Nikolić, Miloš Samolov, Dejan Tončić, Milivoje Obradović i Milica Gojković.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!