svečano obilježavanje

Večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina, u Beogradu Tifa i Brega za doček, u RS-u sutra neradni dan

Zabava13.01.23, 10:15h

Večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina, u Beogradu Tifa i Brega za doček, u RS-u sutra neradni dan
Beograđane će na Trgu Republike zabavljati Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa, a u ponoć će vatromet i laserske projekcije s Kule Beograd označiti dolazak Nove godine, javlja RTS

 

 

 

Julijanska Nova godina ili Srpska Nova godina slavi se 13. na 14. siječnja po gregorijanskom kalendaru.

 

Beograđane će na Trgu Republike zabavljati Goran Bregović i Mladen Vojičić Tifa, a u ponoć će vatromet i laserske projekcije s Kule Beograd označiti dolazak Nove godine, javlja RTS.

 

Jedna on najpoznatijih pjevačica etno glazbe Bilja Krstić i njezini sastav "Bistrik", kao i mlada etno pjevačica iz Crne Gore Branka Zečević nastupit će za pravoslavnu Novu godinu u Banjoj Luci.

 

Kako prenose Nezavisne novine, kao gosti, nastupit će mladi talentirani pjevači Pavlina Radovanović i Danilo Milosavljević.

 

Zbog proslave Nove godine sutra je neradni dan u Republici Srpskoj.  

 

Kako su priopćili iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS-a, toga dana neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna poduzeća, ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.

 

U crkvama se večeras drži praznično bdijenje, moleban koji se služi na kraju svake godine.  

 

(Fena/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još