Bolna ispovijest Dade Polumente

'Moja sestra zavisi od roditelja u svakom momentu... Bila je beba kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju'

Showbizz28.12.22, 12:15h

'Moja sestra zavisi od roditelja u svakom momentu... Bila je beba kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju'
Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići – rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze

 

 


Gost emisije “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” bio je pjevač Dado Polumenta.


Dado Polumenta do sada, kako je sam istakao, nije imao priliku da govori o sestri Dajani o kojoj je u emisiji pričao ne skrivajući suze. Dado je ovom prilikom otkrio i koliko se divi svojim roditeljima što su uspjeli da istraju i obezbijede njemu i sestri najbolje.


Upravo od sestre kojoj je kada je imala samo tri mjeseca data pogrešna injekcija zbog čega joj je paralizovano šezdeset posto mozga, Dado je, kaže, naučio mnogo toga.


– Dajana je sestra moja koja je rođena kao i svaka druga beba, kao normalno dijete. Sa tri mjeseca je imala unutrašnju temperaturu 42 kada su joj doktori dali pogrešnu injekciju i paralizovali su joj šezdeset posto mozga. Od tog momenta su počeli godinama da otkazuju funkcije i mišići – rekao je Dado koji nije mogao da sakrije suze.


– Zadnjih, pa eto da kažem, trideset godina je ona u kolicima. Ne postoje riječi kojima bih mogao da opišem tu bol i patnju, ne moju koliko od mojih roditelja i kroz šta je ona prošla. Jako je teško stvarno pričati o ovim stvarima i nikada nisam imao priliku da pričam o tome – kroz jecaje je rekao Dado u emisiji i dodao:


– Ali, mogu reći samo da sam od nje mnogo naučio o životu o ljudima o toj čistoći, definitivno.


– Hvala dragom Bogu na takvim roditeljima, definitivno to kolika je težina sa druge strane je velika blagodat data od Boga da bi znali da cijenimo zaista svaki korak, svaki gutljaj vode koji čovjek može da uzme sam, da nisi zavistan ni od koga – rekao je iskreno Dado Polumenta.


Prisjećajući se ranog djetinjstva Dado je otkrio kakvu emociju u njemu bude roditelji.


– Mnogo su nam pomogli u životu generalno, kada to kažem mislim na nas, na njihovu djecu, ali i na suprugu moju, moju djecu. U životu imati takve ljude kao primjer zaista je velika blagodat, kako moje tako i od supruge roditelje, to je opet eto kažem, vjerujem u dobro i uvijek mi se dobro i vrati, tako i živim, tako sam i vaspitan. Kažem, to je jedan veliki hendikep za čitavu porodicu, kada je neko bolestan, onda su vam ograničena kretanja, ne možete da planirate kao sav normalan svijet ni ljetovanja ni zimovanja jer ste usko vezani za neke određene lokacije, ali oni guraju i nose i svaka im čast. Moj otac ima 69, sada će 70 godina, on je kada ga vidite kao da ima 40. Nevjerovatno kakvu snagu i energiju nosi i on i moja majka. Majku ću uvijek pamtiti po osmijehu, a oca po toj nekoj jačini – iskreno je kroz suze ispričao Dado i nastavio:


– Ta borba je meni fascinantna, kada znate da nekome ne možete da pomognete, kada znate da će tako da živi, jer Dajana je zavisna od njih bukvalo za svaki momenat svog života.


Ali je sretna što ima takve roditelje… – dodala je voditeljica


– Nema klinike i ordinacije gdje ona nije bila, ali svi doktori ovog svijeta su se divili mojim roditeljima kako je oni drže, kako je održavaju. Ona je fenomen medicine, definitvno – rekao je iskreno Dado, a na pitanje da li prepoznaje njene emocije kada je pored nje kaže:


– Naravno, to je nešto što sam kupio od nje. Ta iskrenost je kod nje kao kod bebe, kao kod malog deteta koje ne zna za nešto loše.


(Express.ba/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!