VIDEO/ DECEMBARSKO IZNENAĐENJE

Djeda Mrazovi 'pali s neba': Mališane u Novom Sarajevu obradovali pokloni, paketiće dijelio i načelnik Tanović

Zabava27.12.22, 14:53h

Djeda Mrazovi 'pali s neba': Mališane u Novom Sarajevu obradovali pokloni, paketiće dijelio i načelnik Tanović
Sreća i radost na licima više od 260 mališana su bili neizmjerni, kao i pripadnika Gorske službe spašavanja koji su izveli ovaj performans

 

 


Općina Novo Sarajevo je i ove godine obezbijedila novogodišnje paketiće za 2.350 mališana iz 13 novosarajevskih predškolskih ustanova i predškolske ustanove „Proletarac“ iz Srebrenice.


Podjela paketića počela je u vrtićima „Zvončić“ i „Kids Land“ simboličnim spuštanjem šest Djeda Mrazova sa krova zgrade vrtića.


Sreća i radost na licima više od 260 mališana su bili neizmjerni, kao i pripadnika Gorske službe spašavanja koji su izveli ovaj performans.

 


Preostale paketiće potom je podijelio načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović sa saradnicima.


U svom obraćanju za medije, načelnik Tanović je istakao da je Općina ove godine obezbijedila 300 paketića više nego prethodne, a pored vrtića koji djeluju u okviru Javne ustanove „Djeca Sarajeva„ paketiće su dobili i mališani iz šest privatnih vrtića, zatim vrtića „More nade“ – Centar „Vladimir Nazor“, te vrtića „Proletarac“ iz Srebrenice. Načelnik Tanović potom se posebno zahvalio pripadnicima Gorske službe sapšavanja – stanica Sarajevo koji su na poseban način obradovali današnje mališane vrtića Zvončić i Kids land.


Novogodišnj paketići danas su podijeljeni i djeci iz vrtića: „Kekec“, „Aprilski cvjetovi“ i „More nade“ – Centar „Vladimir Nazor“, a podjela se nastavlja 28. i 29. decembra - saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!