NAKON SASTANKA U ŠKOLI

Roditelji OŠ 'Grbavica 1' nisu zadovoljni: Traže zvanično rješenje o otkazu nastavnika Alihodžića ili idu u bojkot!

Hronika19.12.22, 20:30h

Roditelji OŠ 'Grbavica 1' nisu zadovoljni: Traže zvanično rješenje o otkazu nastavnika Alihodžića ili idu u bojkot!
Naglasili su da im sama informacije o tome da je Alihodžić dao otkaz u školi ne znači ništa bez zvaničnog rješenja

 

 


Vijeće roditelja Osnovne škole "Grbavica 1" održalo je večeras sastanak u prostorijama škole vezano za povratak Samira Alihodžića, osuđenog za bludne radnje, na posao nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja.


Nakon sastanka okupljenim novinarima obratili su se Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Grbavica 1", i predsjednica Vijeća roditelja Kantona Sarajevo Dijana Ćirić-Parla.


Dalibor Tanić rekao je kako roditelji očekuju i zvanično rješenje o otkazu iz škole za nastavnika Samira Alihodžića.


Naglasio je da roditeljima sama informacije o tome da je Alihodžić dao otkaz u školi ne znači ništa bez zvaničnog rješenja.


- Mi smo dali rok i prije nego što smo dobili ovu informaciju da je dao otkaz, da se da otkaz. Dali smo rok od 24 sata, a u suprotnom ćemo stupiti u bojkot nastave - rekao je Tanić.


Kazao je kako se nada da će rješenje o otkazu biti dostavljeno sutra te dodao da će roditelji insistirati da se u rješenju navede zbog čega je Alihodžić dobio otkaz, kako u budućnosti ne bi mogao raditi ni u jednoj bh. školi.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!