čeka ih hrvatska

Drama do kraja, presudili penali: Argentina nakon velike borbe nadjačala Nizozemsku i otišla u polufinale

Sport09.12.22, 23:02h

Drama do kraja, presudili penali: Argentina nakon velike borbe nadjačala Nizozemsku i otišla u polufinale
Argentinci su sa bijele tačke pogađali četiri puta, a Nizozemci dva. Golman Argentine Emiliano Martinez je odbranio dva jedanaesterca. Selekcija Argentine će u polufinalu igrati protiv Hrvatske

 

 

Nogometaši Argentine u dramatičnoj su utakmici, boljim izvođenjem jedanaesteraca, pobijedili Nizozemsku i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva.

 

Rezultat utakmice nakon 120 minuta igre bio je 2:2, a nakon jedanaesteraca ukupno 6:5 za Gaučose.



U prvom poluvremenu nije bilo previše prilika, a poveli su Argentinci u 35. minuti golom Nahuel Molina, kojeg je u priliku sjajnim pasom gurnuo Lionel Messi.



Svoju prednost Argentina je udvostručila u 73. minuti. Strijelac je bio Messi iz jedanaesterca.



Iako su Nizozemci imali više vremena loptu u svom posjedu, bili su potpuno bezopasni sve do pred kraj utakmice.



Do prvog gola Nizozemska je došla u 83. minuti preko Wouta Weghorsta, koji je pet minuta ranije ušao u igru. Weghorst je odlično pogodio glavom na ubačaj Stevena Berghuisa za 2:1.

Nizozemci su nastavili tražiti dugačkim loptama svoje napadače, ali bez uspjeha. I kada se činilo da je priči kraj, u 11. minuti nadoknade sudac Antonio Mateu Lahoz dosudio je slobodan udarac za Narančaste na nekih 20 metara od gola.



Argentinci su očekivali izravan šut na gol, ali Teun Koopmeiners je gurnu loptu prema Weghorst, koji je stajao uz živi zid. Nizozemski napadač uspio se osloboditi svog čuvara i iz okreta pogoditi za 2:2.



U dodatnih 30 minuta ponovno je Argentina preuzela inicijativu, redale su se prilike pred vratarem Andriesom Noppertom, a u 121. minuti Enzo Fernandez pogodio je okvir nizozemskog gola.



Rezultat je tako ostao 2:2, pa su o prolasku dalje odlučivali udarci s bijele točke.


Vratar Argentine Emiliano Martinez obranio je šutove Virgila van Dijka i Berghuisa, a odlučujući gol u petoj seriji za Argentinu zabio je Lautaro Martinez.



Tako se Argentina plasirala u polufinale gdje će u utorak igrati protiv Hrvatske, koja je ranije danas također nakon izvođenja jedanaesteraca izbacila Brazil.



U preostala dva četvrtfinala u subotu se od 16 sati sastaju Maroko – Portugal, dok je u 20 sati na programu dvoboj Engleske i Francuske.

 

(FENA/ad/Foto:Fena)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!