SRĐAN PUHALO/ BRAĆO SRBI, ŠTA LAŽE KOJIĆ

Ginulo sa, a nije ni postojala: Kako je direktor Centra za istraživanje rata RS uvećao broj žrtava u Republici Srpskoj?!


09.12.22, 18:09h

 

www.frontal.ba


Čitam neki dan kako je u Beogradu, na Pravnom fakultetu, održana tribina pod nazivom „Cijena dobijanja i opstanka Republike Srpske“, tribinu je organizovao „Klub za društvene odnose“ iz Beograda.


Na tribini je govorio i direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske Milorad Kojić, koji je rekao "da je Haški tribunal bio projekat za satanizovanje kompletnog srpskog naroda sa jednim jedinim ciljem, a to je da se dovede u pitanje legitimitet Republike Srpske u današnjem obliku".


Kojić je istakao "da se ne može na takav način dovesti u pitanje legitimitet Republike Srpske" i "poručio da adekvatan odgovor jeste dokazivanje istine bazirane isključivo na činjenicama i vansudskim mehanizmima utvrđivanja činjenica".


Potom je dodao: "Svijet se mijenja i doći će vrijeme kada će ta istraživanja imati upotrebnu vrijednost ne samo u domaćoj, već i u svjetskoj javnosti. Upravo na taj način branimo našu svetinju – našu Republiku Srpsku, jer ono što jeste suština i glavna poruka, to je da Republika Srpska nema alternativu, jer je stvorena na 35.042 žrtve".


U trećem pasusu vidite da se Milorad Kojić poziva na činjenice, a u četvrtom pasusu laže o broju stradalih za Republiku Srpsku.


Naravno da Kojić svjesno laže, jer ako lažete za Repubiku Srpsku, onda to nije laž već patriotizam.


Šta laže Kojić?


Kojić svjesno preuvaličava broj stradalih u Republici Srpskoj, što je sveopšte pravilo na prostorima bivše Jugoslavije gdje se ratovalo, i pravilo je vrlo jednostavno - uvećaj broj naših žrtava, a smanji žrtve naprijatelja.


Na čemu zasnivam ovu moju tvrdnju da direktor Kojić svjesno laže na tribini održanoj na Pravnom fakultetu u Beogradu?


Zasnivam je na rezultatima istraživanja Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, institucije na čijem je čelu Milorad Kojić.


U knjizi „Žrtve odbrambeno- otadžinskog rata“ koju su oni izdali, a oni su i radili popis žrtvava ,na stani 36. piše da je evidentirano 35.042 žrtava.


Ako odete na stranu 40. iste knjige, vidjećete pasus u kojem piše sljedeće...

 

puhalo-broj-zrtava-u-rs


Kao što vidite, za Republiku Srpsku se ginulo i u Republici Srpskoj, barem tako tvrdi Milorad Kojić, još 1991. godine, kada Republika Srpska možda uRAMljena i planirana, nije ni postojala.


Broj žrtava Milorad Kojić je slagao za tačno 20,63%, što za istinskog patriotu nije važno. Naprotiv, on će za to i te kako imati razumijevanja.


Navikli smo da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne poštuje rad Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske, frljajući se brojevima žrtava kako njemu odgovara u tom trenutku, ali to isto radi i v.d. direktora te institucije Milorad Kojić.


Braćo Srbi, mi ne smijemo dozvoliti da laž preovlada, kao što na istoj tribini reče urednik portala „banjaluka.net“ Aleksandar Stojanović: "Važno je da prije svega mladi ljudi u Beogradu čuju o Republici Srpskoj iz prve ruke, kako nove generacije ne bi usvojile lažne narative Sarajeva, koji se plasiraju kroz medije".

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

 

(Frontal.ba/DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još