Prenio stav američke vlade

Ivica Puljić otkriva: U State Departmentu su bijesni na Dragana Čovića zbog...

Front09.12.22, 13:40h

Ivica Puljić otkriva: U State Departmentu su bijesni na Dragana Čovića zbog...
Jedan od razloga je i bliskost sa Miloradom Dodikom, spomenuo je Puljić

 

 

Poznati bh. novinar, dopisnik Al Jazeere iz Washingtona Ivica Puljić podijelio je putem društvenih mreža svoja saznanja o stavu američke vlade u vezi sa imenovanjem Marinka Čavare za potpredsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH.

 

Podsjećamo, na posljednjoj sjednici ovog doma, na kojoj se biralo njegovo rukovodstvo, HDZ je kao kandidata za člana rukovodstva predložilo Marinka Čavaru, osobu koja se nalazi na crnoj listi State Departmenta. Osnovni razlozi za uvrštavanje na ovu listu su blokade u uspostavi federalnih institucija, prije svega Ustavnog suda BiH, nepredlaganjem imenovanja nedostajućih sudija.

 

- Jučer sam bio u State Departmentu i saznao da su Amerikanci bijesni na Dragana Čovića što je postavio Marinka Čavaru na novu poziciju. Od ranije su razočarani s Čovićevim približavanjem Dodiku, ponajviše zbog Rusije, napisao je Puljić na Twitteru.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još